Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pod troskami budovy sa zrodil zázrak: Len polročné dieťa prežilo v závale štyri dni

Trosky po zemetrasení
Trosky po zemetrasení (Zdroj: SITA)

NAIROBI - Takmer šesťmesačné dievčatko vyslobodili dnes záchranári z trosiek šesťpodlažnej obytnej budovy, ktorá sa v piatok večer zrútila kenskej metropole Nairobi. S odvolaním sa na vyhlásenia tamojších zdravotníkov o tom informovali svetové agentúry.

"Dieťa bolo zasypané približne 80 hodín, našli sme ho vo vedre, zabalené do deky," uviedol podľa agentúry DPA Anthony Mwangi z kenského Červeného kríža. Zachránené dievča podľa jeho slov nemalo nijaké viditeľné fyzické zranenia, vyzeralo len dehydrované. 

Do deky bábätko pravdepodobne zabalila jeho matka, ktorá však zrútenie budovy neprežila. "Je zázrak, že sa dieťaťu podarilo prežiť štyri dni pod troskami," dodal Mwangi. Pri piatkovom páde šesťpodlažnej obytnej budovy v chudobnej nairobskej štvrti Huruma zahynulo podľa aktuálnej bilancie najmenej 23 ľudí, ďalších minimálne 93 je doposiaľ nezvestných, uvádza agentúra AP. Záchranárom sa doposiaľ podarilo z trosiek zachrániť asi 136 osôb. 

Kenský minister vnútra Joseph Nkaissery ešte v sobotu vyhlásil, že povolenie na stavbu budovy nebolo vydané v súlade so zákonom. Dodal, že na majiteľa bude vydaný zatykač. 

Viac o téme: DieťaKeňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu