Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vážne varovanie pre Putina: Hizballáh nesmie získať modernú výzbroj

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Islamistické militantné hnutie Hizballáh nesmie získať moderné zbrane, povedal dnes počas svojej návštevy Moskvy izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Hizballáh je nepriateľ Izraela a v občianskej vojne v Sýrii podporuje rovnako ako Rusko vládu prezidenta Bašára Asada.

Netanjahu varoval dnes na stretnutí v Kremeľskom paláci ruského prezidenta Vladimira Putina, že vyzbrojenie Hizballáhu modernými zbraňami je neprípustné, oznámila ruská štátna tlačová agentúra TASS. Ruské štátne médiá minulý týždeň uviedli, že Rusko nedávno dodalo Iránu, ktorý je regionálnym nepriateľom Izraela, zásielku balistických rakiet zem-vzduch dlhého doletu S-300.

Putin povedal Netanjahuovi, že za súčasnej napätej situácie na Blízkom východe si musia Rusko a Izrael udržať blízky vzťah. Netanjahu ruského lídrovi povedal, že ich krajiny musia viac koordinovať svoje protiteroristické operácie, "aby sa zabránilo potenciálnym omylom, nedorozumeniam a incidentom", citovala správu TASS tlačová agentúra DPA.

Podľa slov izraelského premiéra bol práve toto hlavný cieľ jeho návštevy v Moskve. Obaja štátnici tiež hovorili o tom, ako dosiahnuť riešenie v konflikte medzi Izraelom a Palestínčanmi, uviedol vo vyhlásení Kremeľ. Skôr v priebehu týždňa sa Putin stretol v Moskve s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom a zdôraznil mu, že Rusko podporuje "energické snahy" Palestíny o dosiahnutie mieru.

Viac o téme: Vladimir PutinBenjamin NetanjahuHizballáh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu