Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známi Putina si žijú ako v bavlnke: Zárobky manželky jeho bodyguarda vyrážajú dych

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Manželka šéfa telesnej stráže ruského prezidenta Vladimira Putina zarobila v minulom roku viac peňazí než všetci náčelníci ruských tajných služieb dohromady. Upozornil na to spravodajský server RBK s odvolaním sa na majetkové priznania šéfov tajnej služby FSB, rozviedky SVR a ochranky ústavných činiteľov FSO.

Príjmy manželky Dmitrija Kočneva, ktorej meno sa neuvádza, vlani stúpli na 58,1 milióna rubľov z predvlaňajších 24,2 miliónov. Súčasne jej patrí rozľahlá vila s domčekom pre hostí a štyri byty. Sám náčelník Putinovej ochranky zarobil 3,7 milióna rubľov a patrí mu stometrový byt.

Riaditeľ FSO Jevgennij Murov vlani zarobil 10,6 milióna rubľov, riaditeľ FSB Alexander Bortnikov takmer 11,6 milióna a šéf SVR Michail Fradkov 20,3 milióna rubľov.

Rituál každoročného predkladania majetkových priznaní vysokých štátnych úradníkov zaviedol do ruskej praxe terajší premiér Dmitrij Medvedev krátko po tom, čo na štyri roky vystriedal na čele štátu Putina a ohlásil nové ťaženie proti rastúcej korupcii. K žiadnemu prelomu sa však dospieť nepodarilo.

Aj ruskí komentátori zakrátko usúdili, že čísla samé o sebe nemajú prílišnú vypovedaciu hodnotu, aj keď priniesli pár prekvapení, napríklad koľko manželiek zarába oveľa viac ako ich konkurentky vo vysokých funkciách.

Viac o téme: RuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu