Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Je to potvrdené: Úlomky z pobrežia Mozambiku patria nezvestnému lietadlu z Malajzie

Kus lietadla MH370
Kus lietadla MH370 (Zdroj: SITA)

CANBERRA - Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy (ATSB) zverejnil dnes vyšetrovaciu správu, z ktorej vyplýva, že úlomky civilného lietadla nájdené pri pobreží Mozambiku patria s určitosťou nezvestnému lietadlu linky MH370 malajzijských aerolínií. Informuje o tom webový portál denníka The Straits Times.

Austrálsky minister dopravy Darren Chester spresnil, že šablóna kľúčových slov a číselný kód prítomný na inkriminovaných úlomkoch sa plne zhodujú s typom písma používaným týmito aerolíniami, a nie s fontom spoločnosti Boeing v čase zhotovenia lietadla. Jeden úlomok pochádza zo zadných výškoviek, ďalší z hlavného krídla.

Oba úlomky boli nájdené zhruba 220 kilometrov od seba vlani v decembri a vo februári tohto roka. Za prislúchajúci vyšetrovatelia označili aj úlomok krídla, ktorý minulý rok vytiahli z vôd Indického oceánu pri ostrove Réunion susediacom s Mauríciom. Pátranie bude pokračovať v zostávajúcich 20.000 štvorcových kilometroch vytýčenej zóny. Stroj typu Boeing-777 s 239 osobami na palube smerujúci z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu zmizol z radarov 8. marca 2014 za dosiaľ nevyjasnených okolností.

Viac o téme: úlomkyMH370Identifikované
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu