Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vyšetrovatelia záhadného zmiznutia lietadla MH370 preskúmajú trosky: Nájdené boli na luxusnom ostrove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Vyšetrovatelia sa chystajú preskúmať kus trosiek nájdený na ostrove Maurícius, aby zistili, či nepochádza z lietadla malajzijských aerolínií linky MH370, ktoré zmizlo pred približne dvoma rokmi na trase z indonézskeho Kuala Lumpuru do Pekingu. Podľa agentúry AP to dnes oznámil austrálsky minister dopravy Darren Chester.

K najnovšiemu objavu došlo len necelé dva týždne po tom, čo oficiálni činitelia potvrdili, že dva kusy trosiek nájdené pri pobreží Mozambiku patria s najväčšou pravdepodobnosťou lietadlu spoločnosti Malaysia Airlines, hľadanému od marca 2014. Chester uviedol, že na zorganizovaní a vykonaní prieskumu novonájdeného úlomku spolupracujú malajzijskí predstavitelia so svojimi kolegami z Maurícia.

Zatiaľ jediným potvrdeným úlomkom z nezvestného Boeingu 777 je fragment krídla nájdený vlani v júli na ostrove Réunion. Medzinárodnému pátraciemu tímu pod vedením Austrálie sa nezvestné lietadlo, o ktorom si myslia, že havarovalo v južnej časti Indického oceánu, doteraz nepodarilo lokalizovať.

Viac o téme: MauríciusMH370
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu