Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Áziu znovu zasiahlo silné zemetrasenie, ľudia v panike vybiehali do ulíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

NEPJITO - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,9 zasiahlo dnes severozápadné oblasti Mjanmarska, informovala agentúra Reuters. Epicentrum zemetrasenia, zaznamenaného približne o 20.25 h miestneho času, sa nachádzalo 369 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Nepjito, uviedla americká geologická služba USGS. Otrasy vznikli v hĺbke okolo 135 kilometrov.

Záchvevy pôdy pocítili aj obyvatelia na východe Indie. Vo veľkomestách Guváhátí a Kalkata ľudia v panike vybiehali do ulíc. Porucha v elektrárni v štáte Ásam spôsobila podľa agentúry AP výpadky prúdu v niekoľkých oblastiach tohto východoindického štátu. Silné otrasy a menšie škody hlásili úrady tiež z bangladéšskej metropoly Dháka.

Média zatiaľ nezverejnili informácie o prípadných škodách ani obetiach. Intenzita zemetrasenia však spôsobila záchvevy pôdy v rozsiahlych oblastiach zasiahnutého regiónu. Veľká hĺbka, v ktorej zemetrasenie vzniklo, však mohla následky otrasov zmierniť. Keďže epicentrum zemetrasenia bolo na pevnine, vlny cunami nehrozia, doplnil Reuters.

Viac o téme: IndiaMjanmarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu