Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tomu sa hovorí radikálna opozícia! VIDEO Oblaky slzného plynu, masky a oblievanie v pléne

(Zdroj: YouTube)

PRIŠTINA - Opoziční poslanci dnes opäť vypustili do rokovacej sály kosovského parlamentu slzotvorný plyn, čím chceli vyjadriť svoj nesúhlas s dohodami, ktoré kosovská vláda uzavrela so Srbskom a Čiernou Horou. Informovala o tom agentúra AP.

Dnešné zasadanie parlamentu musel jeho predseda Kadri Veseli po niekoľkých minútach prerušiť, pretože z opozičných poslaneckých lavíc sa do rokovacej sály začal šíriť slzotvorný plyn. 

Opozícia neprestala s púšťaním slzotvorného plynu ani po polhodinovej prestávke, navyše jej poslanci mierili laserovými ukazovadlami na Veseliho, striekali vodu na premiéra Isu Mustafu a dočasne zablokovali rečnícky pult. Potom odišli z rokovacej sály. 

Od vlaňajšieho septembra došlo v kosovskom parlamente už k deviatim takýmto incidentom. Opozičným poslancom sa totiž nepáči dohoda medzi Kosovom a Srbskom, ktorá etnickým Srbom v Kosove prisudzuje väčšie právomoci. Opozícia sa stavia aj proti dohode o vytýčení hraníc s Čiernou Horou a chce dosiahnuť, aby kosovský parlament tieto dohody neratifikoval. 
Kosovo v roku 2008 vyhlásilo jednostrannú nezávislosť od Srbska, tento akt však Srbsko stále odmieta. Obe krajiny vedú rozhovory sprostredkované Európskou úniou, ktorých je cieľom je prekonať vzájomné nezhody.

Slzotvorný plyn vypustili poslanci aj v decembri minulého roka

Viac o téme: Kosovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu