Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Potupný výlet na Slovensko: Partia Britov vyčíňala v lietadle Ryanairu, vyjde ich to draho!

Spoločná fotka pred nástupom do lietadla. V strede budúci ženích. Zobraziť galériu (5)
Spoločná fotka pred nástupom do lietadla. V strede budúci ženích. (Zdroj: FB/Joshua Mariner)

LONDÝN - Pilot nízkonákladovej spoločnosti Ryanair pri piatkovom lete z Londýna do Bratislavy musel neplánované pristáť už v Berlíne, aby odovzdal polícii skupinku opitých a nevychovaných Britov. Tí mali namierené do slovenskej metropoly kvôli rozlúčke so slobodou a zjavne im alkohol stihol udrieť do hláv skôr, ako mal. Podľa videozáznamu, ktorý získal denník The Sun, sa jeden z nich napríklad vyhrážal druhému, že ho bodne do tváre vidličkou.

Niekoľkohodinové problémy Ryanairu: Letuška vysvetlila prečo, tie slová by ste NIKDY nechceli počuť

Dvanásť mladíkov zo Southamptonu si to zamierilo z letiska Luton do Bratislavy, kde malo osláviť blízku svadbu jedného z nich. Do cieľa však dorazili iba niektorí. Šestica si totiž narobila problémy tým, že na palube narušovala bezpečnosť. Angličania opakovane vstávali zo sedadiel, hádali sa, boli agresívni na personál, ktorý im nechcel naliať alkoholické nápoje a jeden z nich sa dokonca vyzliekol.

Tom a Jamie si pred všetkými vyjasňovali svoje názory na seba.
Zobraziť galériu (5)
Tom a Jamie si pred všetkými vyjasňovali svoje názory na seba.  (Zdroj: The Sun)

Keďže výtržníci vo veku 25 až 28 rokov ignorovali pokyny posádky, pilot v piatok okolo pol deviatej večer pristál v nemeckej metropole. Na letisku Berlín-Schönefeld už na nich čakali príslušníci spolkovej polície. Pre obvinenia z porušenia zákona o bezpečnosti leteckej dopravy im teraz hrozia pokuty vo výške do 25.000 eur. Okrem toho by od nich mohla letecká spoločnosť požadovať náhradu škody. Zvyšných šesť priateľov ženícha pokračovalo s ostatnými 158 cestujúcimi v lete na Slovensko.

Budúci ženích Josh Mariner s priateľkou a dcérkou.
Zobraziť galériu (5)
Budúci ženích Josh Mariner s priateľkou a dcérkou.  (Zdroj: FB/Joshua Mariner)

Podľa svedkov sa partička nalievala pivom už na letisku v Anglicku a cestujúci sa čudovali, že jej vôbec dovolili nastúpiť do lietadla. Napriek tomu, že medzi pasažiermi boli ženy aj malé deti, mladíci na nich nebrali ohľad a po vzlietnutí sa navzájom prekrikovali a hlasne riešili svoje spory. Istá dvojica na zázname urobenom mobilným telefónom, sa navzájom častuje vulgarizmami a padne medzi nimi aj facka a vyhrážky dobodaním.

Nechýbala ani facka.
Zobraziť galériu (5)
Nechýbala ani facka.  (Zdroj: The Sun)

Pasažieri tvrdia, že personál bol v prípade ich upokojenia úplne nepoužiteľný a skôr sa staral o to, aby si prestali nepríjemné scénky natáčať. Keď to už s rozvášnenými mladíkmi naozaj nešlo po dobrom, pilot núdzovo pristál v Berlíne, kde bolo z Boeingu 737 vyvlečených šesť nespratníkov, vrátane samotného budúceho ženícha Josha Marinera (26), šéfa stavebnej firmy. Zvyšok odletel na Slovensko, kde stroj pristál s viac ako 90-minútovým meškaním.

Personál bol bezmocný.
Zobraziť galériu (5)
Personál bol bezmocný.  (Zdroj: The Sun)

Podľa denníka The Sun je Bratislava pre Britov príťažlivá tým, že pol liter piva tu stojí libru a môže sa pochváliť desiatkami striptízových a nočných klubov. "Nebudeme tolerovať nevychované alebo obťažujúce správanie. Bezpečnosť a pohodlie našich zákazníkov, posádky a lietadiel je pre nás prioritou číslo 1. Teraz je to záležitosť miestnej polície," uviedla vo vyhlásení na margo incidentu spoločnosť Ryanair.

Viac o téme: BratislavaRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu