Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Krutá odplata za prekročenie hraníc: Naháča na egyptskej pláži zastrelili horšie ako psa

Stačilo zopár chybných krokov... Zobraziť galériu (3)
Stačilo zopár chybných krokov... (Zdroj: Youtube/Al Jazeera Arabic)

KÁHIRA – Sú zákony, ktoré nepoznajú zľutovanie, naozaj spravodlivé? Video dramatickej popravy mentálne chorého muža, ktorý nahý prekročil hranice Egypta, vyvolalo nielen verejné pobúrenie, ale aj množstvo otázok.

Do nahého muža, ktorý vo vode na pláži prekročil egyptské hranice, začala pohraničná stráž nemilosrdne strieľať. Podľa médií malo ísť o neozbrojeného duševne chorého 28-ročného Palestínčana Ishaqa Khalila Hassana, ktorý práve plával v Stredozemnom mori, keď došlo k fatálnemu incidentu. Palestínsky strážnik na videu kričal na strelca, aby prestal páliť.

Dezertéri prehovorili: Svedectvá o brutalite Islamského štátu, ktorá desila aj moslimov

„Bola to chladnokrvná poprava za bieleho dňa,“ povedal hovorca Hamasu z ministerstva vnútra. Do muža mal strelec vypáliť desiatky rán a jeho zranenia neboli zlučiteľné so životom. Rodina obete pre Al-Džazíra povedala, že mladík bol duševne chorý. „Nemyslím si, že si bol vedomý toho, že doňho bude egyptská armáda strieľať,“ myslí si Hassanov bratranec Ahmad. Hassan zrejme nemal v úmysle ilegálne prekročiť hranice a nepredstavoval žiadnu hrozbu.

VIDEO Krutá odplata za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Al Jazeera Arabic)

VIDEO Krutá odplata za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Al Jazeera Arabic)

„Hassan bol nezamestnaný, zúfalý a hlboko frustrovaný, pretože nemohol opustiť Gazu kvôli liečbe. Egypťania mu nikdy nedovolili odísť alebo prekročiť hranice. Egypťania sú rovnakí, ak nie ešte horší, ako Izraelčania, keď ide o liečbu Palestínčanov,“ dodal nahnevaný muž, ktorý stratil bratranca. Egyptské ozbrojené sily celú záležitosť nekomentovali. Hranice medzi Pásmom Gazy a Egyptom sú zatvorené a prejsť sa dá cez ne len tri či štyri razy ročne.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre neplnoletných a osoby s citlivou povahou

Viac o téme: PlážPopravaNaháčDuševne chorýPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu