Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Egypt nechce prísť o turistov, zavádza miliónové bezpečnostné opatrenia v dovolenkových strediskách

Krajina na zvýšenie bezpečnosti v dovolenkových strediskách vyčlení ďalších 29 mil. eur.
Krajina na zvýšenie bezpečnosti v dovolenkových strediskách vyčlení ďalších 29 mil. eur. (Zdroj: SITA)

HURGHADA - Egyptská vláda oznámila dnes zavedenie nových bezpečnostných opatrení v dovolenkových strediskách v krajine po tom, ako na európskych návštevníkov v Hurghade zaútočila minulý týždeň dvojica ozbrojencov.

Podľa vyhlásenia egyptského ministerstva cestovného ruchu, ktoré cituje agentúra Reuters, má k zvýšeniu bezpečnosti v Hurghade a ďalšom čiernomorskom letovisku Šarm aš-Šajch prispieť nainštalovanie dodatočných kamier, zakúpenie nových skenovacích a detekčných zariadení, ako aj zvýšenie počtu príslušníkov bezpečnostných jednotiek a cvičených psov. Káhira na zvýšenie bezpečnosti v dovolenkových strediskách vyčlení ďalších 250 miliónov egyptských libier (29 mil. eur). 

"Tieto dodatočné opatrenia posunú bezpečnosť turistov u nás na inú úroveň. Neskončíme však pri tomto. Sústavne prehodnocujeme naše možnosti... a budeme tak robiť aj naďalej," vyhlásil egyptský minister cestovného ruchu Hišám Zaazú. 

Dvojica útočníkov vyzbrojených nožmi a vzduchovkami vtrhla minulý piatok do reštaurácie jedného hotelov v Hurghade, kde ľahko zranila troch Európanov - dvoch Rakúšanov a jedného Švéda. Ešte v októbri sa extrémistická skupina Islamský štát prihlásila k zničeniu lietadla nad Sinajským polostrovom, ktoré malo dopraviť do vlasti ruských dovolenkárov zo strediska Šarm aš-Šajch. Zrútenie airbusu vtedy neprežil nikto z 224 cestujúcich a členov posádky. 

Egypt čelí v súčasnosti povstaniu, ktorého ohniskom je sever Sinajského polostrova. Tieto nepokoje sa začali po vojenskom zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího z roku 2013. 

Viac o téme: EgyptHurghadaŠarm aš-Šajch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu