Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Dráma počas vyhlasovania Miss Universe 2015: Vodička úmyselne vrazila do davu ľudí!

Auto vrazilo do chodcov v Las Vegas Zobraziť galériu (6)
Auto vrazilo do chodcov v Las Vegas (Zdroj: SITA)

LAS VEGAS - Žena, ktorá v noci nadnes v americkom Las Vegas vrazila autom do chodcov neďaleko hotela a kasína, kde sa konala súťaž krásy Miss Universe, konala úmyselne, uviedla dnes polícia mesta. O život pritom prišiel jeden človek a ďalších najmenej 36 je zranených.

Stav najmenej siedmich zranených je kritický, spresnili podľa agentúry Reuters policajné zdroje. Štyri osoby už medzičasom prepustili z nemocničného ošetrenia. Vodička vozidla značky Oldsmobile z roku 1996 skončila vo väzbe a teraz sa podrobí testpm na alkohol a ďalšie látky.

"Všetci utekali .... ja som pri úteku videla auto na chodníku, ako sa na nás rúti," povedala jedna zo svedkýň televíznu stanicu KLAS. "Videla som tú pani, nevyzeralo to, že chce zastaviť. Mala obe ruky na volante a pozerala priamo pred seba," dodala žena. Ľudia sa vodičku snažili zastaviť, niektorí sa vrhali k autu a kričali na ňu, aby zastavila. Voz ale bol ako "bowlingová guľa a ľudia padali ako kolky," povedala ďalšia zo svedkýň pre televíziu NBC.

Hovorkyňa univerzitnej nemocnice Danita Cohenová spresnila, že medzi zranenými je najmenej jedno dieťa. Dodala tiež, že mnoho zranených hovorí po francúzsky a potrebuje prekladateľa, čo podľa agentúry DPA naznačuje, že mnohí zo zranených sú turisti, ktorí zavítali do tejto štvrte mesta známej svojimi kasínami a luxusnými hotelmi.

Na miesto incidentu pri objekte Paris Hotel & Casino and Planet Hollywood na juhu mesta dorazilo veľa policajných, hasičských a záchranných vozidiel. Polícia oblasť pre ostatnú dopravu uzavrela.

Viac o téme: NehodaAutoDavLas Vegas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu