Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Smrť v Nových Zámkoch: Opitý Ivan (19) sa rútil zo stužkovej, z nehody vinia taxikára Petra (†46)

Nebohého taxikára Petra volali kamaráti Iči Zobraziť galériu (4)
Nebohého taxikára Petra volali kamaráti Iči (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Joj)

NOVÉ ZÁMKY - Tragédia sa stala v noci na sobotu v Nových Zámkoch. Taxikár zobral do auta zákazníčku a išiel ju odviesť domov. V rýchlosti do nich narazil opitý Ivan (19) na opli. Pri desivej zrážke zasahovali okamžite záchranári a taxikára Petra (†46) bezprostredne prevážali do nemocnice. Pri transporte, žiaľ, otec štyroch detí vydýchol naposledy.

Peter bral klientku v noci z piatka na sobotu po tretej hodine. Ako informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová, nehoda sa stala o 3:25 hodine v Nových Zámkoch na križovatke Hradná a Vajanského. Pri vjazde na hlavnú cestu do taxikára v rýchlosti narazil Ivan na opli. Podľa očitých svedkov išiel mladík, ktorý v aute viezol kamarátku zo stužkovej, veľmi rýchlo.

"46-ročný vodič osobného motorového vozidla Dacia Logan pravdepodobne nerešpektoval dopravné značenie Stoj daj prednosť v jazde, dôsledkom čoho po vojdení do križovatky došlo k zrážke z vozidlom Opel Zafira, ktoré viedol 19-ročný vodič," uviedla policajná hovorkyňa.

FOTO Smrť v Nových
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Joj)

Na miesto dorazili do niekoľkoých minút privolaní záchranári. "46-ročný muž utrpel vážne poranenia, ktorým, žiaľ, pri transporte do nemocnice podľahol. 46-ročnú ženu s poranením hlavy sme pri vedomí previezli do nemocnice v Nových Zámkoch," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. V druhom aute boli dvaja mladí ľudia. "19-ročná žena utrpela poranenie krčnej chrbtice a 19-ročný muž utrpel poranenie hlavy. Oboch sme previezli do nemocnice v Nových Zámkoch," doplnil Chmel. Náraz bol taký silný, že obe autá odhodilo na neďaleké parkovisko.

FOTO Smrť v Nových
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Joj)

Tachometer sa zastavil na rýchlosti 110 km/hod

Vodičovi (19) z Nových Zámkov bola na zistenie alkoholu odobratá krv. Ako informovala televízia Joj, Ivan mal v krvi viac ako dve promile alkoholu. Ručička tachometra v jeho aute sa zastavila na rýchlosti 110 kilometrov za hodinu. Podľa majiteľa taxislužby bola v havarovanom aute zaradená jednotka. "Pri odbere krvi sa potvrdilo, že zranený pacient bol pod vplyvom omamných látok," potvrdila hovorkyňa nemocnice v Nových Zámkoch Ľubica Juríková.

FOTO Smrť v Nových
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Joj)

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví. K vyšetrovaniu bol pribraný znalec z odboru cestnej dopravy. Znaleckým posudkom sa preukáže presná príčina a miera zavinenia nehody. 

 

 

 

 

 

 


 

Viac o téme: NehodaTragédiaSmrťTaxikárNové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu