Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rozbúrené more ukázalo svoju silu: Potopená loď s viac ako 120 ľuďmi na palube!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Najmenej štyroch preživších vytiahli dnes z rozbúreného mora v centrálnej Indonézii po tom, ako vysoké vlny a zlé počasie zmarili pokusy pomôcť ľuďom z potápajúcej sa osobnej lode s vyše 120 ľuďmi na palube. Rybári objavili dnes v skorých ranných hodinách v mori štyroch ľudí, medzi ktorými boli aj žena a dieťa v záchranných vestách. Povedali im, že sa ich loď po niekoľkých hodinách potopila. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Laminátová loď prepravovala ľudí medzi dvoma mestami, Kolaka a Siwa, na ostrove Sulawesi. Mala na palube 110 cestujúcich a 12-člennú posádku, keď ju v sobotu popoludní poudierali počas búrky vyše trojmetrové vlny. Jeden z prudkých nárazov spôsobil v lodi trhlinu, cez ktorú začala naberať vodu. 

Medzi cestujúcimi bolo 14 detí, povedal AP šéf záchrannej agentúry v metropole Južného Sulawesi Roki Asikin. Uviedol, že loď sa v tom čase nachádzala asi 21 kilometrov na juhovýchod od prístavu Siwa. Na pomoc im vyslali šesť záchranných člnov a lodí. Televízia priniesla zábery na desiatky rodinných príslušníkov, ktorí s obavami čakali dnes na návrat svojich blízkych do prístavu Siwa. 

Pri lodných nehodách v Indonézii zahynuli v uplynulých rokoch stovky ľudí. Lode tam bývalú často preplnené a nedodržiavajú bezpečnostné opatrenia. Indonéziu tvorí vyše 17.000 ostrovov, na ktorých žije 250 miliónov ľudí a lode sú tam obľúbený a relatívne lacný spôsob dopravy. 

Viac o téme: Potopená loďIndonéziaSulawesiSiwa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu