Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar počas volieb: V jednej z poľských volebných miestností horelo!

V jednej z poľských volebných miestností horelo!
V jednej z poľských volebných miestností horelo! (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Plamene zachvátili dnes v ranných hodinách volebnú miestnosť v obci Biskupin neďaleko mesta Bydgoszcz v severnom Poľsku. Informovala o tom agentúra AP a dodala, že v dôsledku požiaru museli členovia volebnej komisie núdzovo presťahovať túto hlasovaciu stanicu do neďalekej školy.

V Poľsku sa dnes konajú voľby do oboch komôr parlamentu - Sejmu a Senátu, v rámci ktorých môže svoj hlas odovzdať až vyše 30 miliónov voličov.

Pred vypuknutím požiaru volilo v tejto malej drevenej budove iba šesť ľudí, uviedol predseda volebnej komisie Wojciech Hermelinski. Nikto z prítomných sa nezranil a úradníkom sa podarilo zachrániť všetku potrebnú dokumentáciu.

Poliaci rozhodujú o obsadení 460-miestnej dolnej komory parlamentu a 100-členného Senátu. Voľby rozhodnú o tom, či aj po ôsmich rokoch zostane pri moci centristická proeurópska Občianska platforma (PO), alebo či vládu prevezme konzervatívna euroskeptická strana Právo a spravodlivosť (PiS).

Predvolebné prieskumy jednoznačne favorizujú PiS, ktorej lídrom je expremiér Jaroslaw Kaczynski; jej kandidátkou na šéfku novej vlády je poslankyňa Beata Szydlová. Strana by mala zvíťaziť so ziskom 32-40 percent hlasov, čo by nemuselo stačiť na samostatné vládnutie.

Viac o téme: Jaroslaw KaczynskiBiskupin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu