Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Imigranti zdemolovali hotel v Taliansku: Sťažujú sa na podmienky, žijeme tu ako zvieratá!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: repro foto leggo.it, napoli.repubblica.it)

NEAPOL - Imigranti v Taliansku ubytovaní v hoteli pri Neapole sa nezmestili do kože a začali vyvádzať. Sťažovali sa na neľudské podmienky. Ich výtržnosti musela hasiť až polícia.

Incident sa odohral v hoteli Di Francia Park v talianskom regióne Kampánia. Informovali o tom viaceré talianské médiá. Vyše 300 ubytovaných imigrantov pri dedinke Giugliano malo začať výtržnosti. Podľa portálu leggo.it mali z hotela povyhadzovať matrace a žiadať ľudské podmienky na život.

Tesné podmienky ich zrejme prinútili k tomu, aby dali najavo svoju nespokojnosť. Slabá strava, takmer žiadny lekár, takmer nefungujúce sprchy, či tesné lôžka naskladané hneď vedľa seba. Aspoň takto opisuje situáciu taliansky portál repubblica.it.

Imigranti zdemolovali hotel v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro foto leggo.it, napoli.repubblica.it)

Na záberoch videa je vidieť hnev a frustráciu utečencov pozostávajúcich z mužov do cca 25 rokov. V angličtine ako aj vo francúzštine dávali najavo svoju nespokojnosť s tamojšími podmienkami kameramanovi talianskeho portálu. Ukazovali mu lôžka a oblečenie, ktoré je podľa nich absolútne nevyhovujúce.

Dajte nám dôstojný život

Sťažovali sa tiež, že ich tam nechávajú žiť ako zvieratá. Sociálni pracovníci ich situáciu chápu, no robia, čo môžu. Situácia okolo utečencov dostalo do pozoru celú Európu. Zatiaľ si s nimi nevie rady. "Takto nemôžeme žiť," povedal portálu repubblica jeden z utečencov. "Nechceme nikomu ubližovať, ale dajte nám dôstojný život."

Viac o téme: HotelDemoláciaTalianskoUtečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu