Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Moderátorka v živom vstupe pobúrila výrokom o utečencoch: Týmto VIDEOm spustila poplach

(Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Nemecká moderátorka Anja Reschke vyvolala veľké pobúrenie. V pravidelných večerných správach spravila niečo, na čo by sa odvážil len málokto. Jej slová vzbudili veľkú debatu.

Vo verejnoprávnej televízii ARD odvážna Nemka odsúdila komentátorov, ktorí broja proti utečencom. Dodala tiež, že ich reakcie vzbudzujú v ľuďoch nenávistné emócie proti utečencom. Priznala, že ju šokuje ako sa stáva normou hlásenie rasistických komentárov. "Už to vôbec nie je prekvapujúce - naopak, vety typu "nech sa tie špine utopia v oceáne", sa stávajú čoraz populárnejšími a dostávajú za to "lajky"," nechala sa počuť moderátorka.

Pozrite si VIDEO

Video jej prejavu sa stalo virálom. Mnohí jej dali za pravdu. Vyzvala preto "slušných" Nemcov, aby konali. "Keď nezastávate názor, že všetci utečenci sú príživníci, ktorým treba ísť po krku, zabiť ich či hodiť do plynu, mali by ste dať o sebe vedieť, otvoriť si ústa," povedala. Odvážna moderátorka uzavrela svoj výstup komentárom, že sa teší na komentáre od ostatných ľudí.

No našli sa aj oponenti. Niektorí ju obvinili z upierania slobody slova. Niektorí by zase radi videli nacistov v uliciach ako "príživníkov napichnutých na sociálnom systéme v Nemecku."

Viac o téme: ModerátorkaNemeckoAnja Reschke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu