Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma počas letu na dovolenku na Ibizu: Partičke Britov nechceli naliať, cestujúci zažili peklo

Nespratníkov musela vyviesť až polícia.
Nespratníkov musela vyviesť až polícia. (Zdroj: Twitter)

IBIZA - Skupina piatich turistov sa poriadne odviazala počas letu na dovolenku. A za všetko môže alkohol. Mužom z Británie bolo oznámené, že v lietadle dostanú iba po jednom drinku a to ich zrejme vytočilo a začali vyvádzať.

Piati muži z Británie cestovali z Bristolu na Ibizu, aby si užili na slnečnom ostrove dovolenku. Po nástupe na palubu však zostali zaskočení. Politika aeroliniek totiž umožňuje pasažierom iba jeden drink na hlavu a dosť. Toto sa mužom zrejme veľmi nepáčilo, preto začali napádať posádku, aby im naliala pohárik navyše, tvrdia svedkovia.

Počas dva a pol hodinového letu mali muži stále dobiedzať na posádku, aby im povolili viac alkoholu. Horor na palube EasyJetu skončil až po pristátií na ostrove, kde mužov zadržala polícia.

Chlapi chceli viac alkoholu

Situáciu pritom sledovali vydesení spolucestujúci. „Sedeli pomerne vzadu. Keď sme nastupovali do lietadla, bolo nám povedané, že máme nárok iba na jeden pohárik alkoholu – ako je obyčajne zvykom. No týchto chlapcov to celkom vytočilo. Urážali posádku počas letu, preto ich nahlásili kapitánovi. Situáciu vyriešila až polícia po pristátí. Zaujímavosťou je fakt, že polícia meškala práve z dôvodu riešenia podobného alkoholového prípadu,“ cituje jedného zo svedkov britský portál mirror.co.uk.

Hovorca aeroliniek povedal, že firma každoročne prevezie 65 miliónov pasažierov a s každý takýto exces berú veľmi vážne. „Máme povinnosť postarať sa o bezpečnosť a pokoj pre všetkých na palube,“ povedal hovorca a dodal, že posádka je trénovaná na rôzne udalosti a je pripravená vždy adekvátne zasiahnuť. „Netolerujeme hrubé správanie na palube a vždy usilujeme o potrestanie vinníkov.

Alkoholových excesov pribúda

Počet alkoholových incidentov stúpa. Za posledný rok vzrástlo číslo zaznamenaných prípadov až o 40 percent, píše portál. Celkovo ich úrady zaznamenali od apríla 2014 do marca 2015 až 271. Za ten istý čas sa pred rokom zaznamenalo iba 190 podobných incidentov, čo značí nárast o 81 prípadov.

Phil Ward z aeroliniek Jet2.com potvrdil, že niektoré skupiny turistov sú v tejto dobe veľmi odviazaní. „Sú skupiny ľudí, ktoré idú na dovolenku iba oslavovať a chľastať, chľastať a chľastať. Domov sa vracajú potom o pol 6 ráno s pivom v ruke.“

Viac o téme: AlkoholLietadloTuristaPolícia Ibiza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu