Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovská dráma v Česku: FOTO bazéna, v ktorom elektrina zasiahla 29 detí v tábore

Do bazénu v Opárně sa dostal prúd.
Do bazénu v Opárně sa dostal prúd. (Zdroj: ospzv-aso.cz)

LOVOSICE – Polícia zisťuje, ako sa v utorok podvečer dostala elektrina do bazéna v kempe v Opárenskom údolí na Litoměřicku. Na pomoc si zavolala znalca a expertov, povedala litoměřická policajná hovorkyňa Pavla Kofrová.

V nemocnici skončilo 29 ľudí, z toho väčšina detí od päť do osem rokov. Po vyšetrení boli prepustení domov. Nehoda sa odohrala v kempe v Opárenskom údolí, ktoré je populárnou turistickou destináciou. Podľa prvých informácií záchranárov zrejme natiekla voda do šachty s elektrickým vedením. "Na mieste prebieha preverovanie a odborná expertíza, príčiny a okolnosti nešťastnej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. V tejto chvíli je predčasné špekulovať o právnej kvalifikácii prípadu," povedala Kofrová.

Záchranári previezli 29 ľudí do nemocníc v Roudnici nad Labem, Litoměřiciach, Tepliciach a Ústí nad Labem. Lekári Krajskej zdravotnej, pod ktorú spadajú nemocnice v Ústí a Tepliciach, vyšetrili podľa hovorcu Jiřího Vondru 18 detí. Najviac, 13, ich bolo v ústeckej Masarykovej nemocnici. "Pacientov sme ambulantne iba vyšetrili. Nikoho sme nemuseli ošetriť, lekári nezistili u žiadneho z prijatých pacientov znaky narušenia zdravia. Deti boli po vyšetrení okamžite prepustené," povedal prednosta detskej kliniky Jaroslav Škvor.

"Celá situácia ma mrzí a ospravedlňujem sa predovšetkým rodičom všetkých detí, ktoré sa po prečítaní novinových titulkov museli cítiť hrozne. Sám by som ako otec šiestich detí také titulky čítať nechcel," vyjadril sa Petr Lébr, správca tábora, pre portál litomericko24.cz. "Okamžite sme prijali také opatrenia, aby sme zabránili tomu, aby sa celá situácia opakovala," dodal.

Obdobné to bolo aj v Tepliciach, kde skončilo päť detí. "Išlo iba o ambulantné vyšetrenie. Personál nezistil známky narušenia zdravia," doplnil primár tamojšieho detského oddelenia Jaroslav Procházka.

Viac o téme: Polícia LitoměřickoOpárenské údolie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu