Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dezider (†15) chcel zachrániť kamarátku, sám sa utopil: Zúfalá mama prosí o pomoc

Nebohý Dezider so svojou tetou
Nebohý Dezider so svojou tetou (Zdroj: Foto: LB)

DUNAJSKÁ STREDA - Začiatkom júna tragicky zahynul len 15-ročný Dezider. Pri záchrane svojej kamarátky, ktorá sa topila, prišiel sám o život. Nešťastie sa stalo na Košariskách pri Dunajskej Lužnej. Chlapec pochádzal z chudobnej rodiny, jeho mama je z tragédia zdrvená, navyše nemá z čoho milovanému synovi zaplatiť pohreb.

"Všetkých darcov, dobrých ľuďi, pozdravujem," začína svoje úprimné rozprávanie nešťastná žena a pokračuje: "Po dlhom zvažovaní som sa rozhodla napísať do nadácie a poprosiť ľudí o ich finančnú pomoc, zaplatiť mi pohreb pre moje druhé dieťa." Lýdia žije s dcérkou skromne v podnájme vo Veľkom Blahove. Ako hovorí, jej manžel je vo väzení, pretože rodinu týral a bil.

"Môj syn Dezider Hervay sa utopil na bratislavských Košariskách, šiel zachrániť kamarátku a sám sa už z vody nevynoril," opisuje skormútená žena.


Prečítajte si aj:

Prvá obeť sezóny: Deziderovi (†15) sa stalo osudným večerné kúpanie v jazere pri Bratislave


Lýdia pracuje na obecnom úrade na verejno prospešnych prácach. Dcérka chodí do školy, kde sa už druhý rok učí za ekonómku."Môj príjem je po tom, ako tragicky zahynul synček veľmi nízky, nakoľko mi ho ešte znížili na 150 eur mesačne. Z tohoto príjmu neviem zaplatiť ani len podnájom, ktorý činí mesačne 160 eur. K tomu ešte musím mesačne zaplatiť elektrinu 50 eur. A obecnému úradu, ktorý mi požičial na pohreb 1 000 eur," hovorí o svojej nelichotivej situácii a dodáva: "Ešte k tomu by som chcela pre synčeka urobiť nejaký lacnejší pomníček. Aspoň by som si to želala, aby mal pekný hrobček."

Lýdia prišla už o druhé dieťa

"Pekne vás, dobrých ľudí, prosím, aby ste nám, ak vám to finančná situácia dovolí, pomohli, ak môžete. Nemám sa na koho obrátiť, nakoľko som sama, rodičia su nebohí a s dcérkou sme ostali na všetko úplne samy," ozrejmuje.

Lýdia už pred rokmi jedno svoje dieťa pochovala, vtedy mal jej synček len dva roky. Ľudia môžu pozostalým pomôcť aj materiálne, ako napr. hygienickými potrebami, ošatením, či drevom na kúrenie, alebo potravinami. "Za pomoc, ktorú od vás dostaneme, by som sa vám z celého srdiečka chcela poďakovať. Veľmi pekne vám všetkým ďakujem."

Viac o téme: PomocTragédiaSmrťDezider
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu