Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putin na návšteve Talianska, označil ho za najdôležitejšieho partnera

Vladimir Putin na návšteve Talianska Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin na návšteve Talianska (Zdroj: SITA)

MILÁNO - Ruský prezident Vladimir Putin dnes pricestoval na návštevu Talianska, počas ktorej sa stretne s tamojším vedením a vo Vatikáne ho prijme pápež František. Ako informovala agentúra AP, prvou Putinovou zastávkou bolo dnes Miláno, kde sa koná Svetová výstava EXPO 2015, na ktorej si prezrel ruský pavilón.

Podľa agentúry TASS Putin v Miláne slávnostne otvoril Deň Ruska na Svetovej výstave, pričom v prejave Rusko a Taliansko označil za dôležitých partnerov, ktorých spájajú "tie najtesnejšie vzťahy" pretrvávajúce "vyše päť storočí"

Dodal, že v súčasnosti je Taliansko najdôležitejším obchodným partnerom Ruska v Európe. Zdôraznil aj vysoký objem investícií a súčinnosť oboch krajín na medzinárodnej scéne, kde sa snažia rešpektovať aj záujmy partnera.

Agentúra AP pripomenula, že Putinova návšteva Talianska sa koná krátko po summite G7 (skupiny siedmich najrozvinutejších krajín) v Nemecku, ktorého účastníci potvrdili nutnosť zachovania sankcií uvalených na Rusko za jeho rolu v konflikte na východe Ukrajiny.

Putin sa dnes v Miláne stretne s talianskym premiérom Matteom Renzim a potom odcestuje do Ríma, kde ho na audiencii prijme pápež František. Ten sa podľa AP nepridal k západným krajinám odsudzujúcim Moskvu za jej prístup k Ukrajine - zrejme v snahe neskomplikovať ešte viac vzťahy Vatikánu s pravoslávnou cirkvou.

Putin na návšteve Talianska,
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: TalianskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu