Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Situácia Ruska sa nezlepší: Členovia EÚ sa dohodli na predĺžení sankcií

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRUSEL - Veľvyslanci členských krajín EÚ sa dnes v Bruseli dohodli na predĺžení sankcií uvalených na Rusko o ďalších šesť mesiacov, do konca januára 2016. Uviedla to tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

Nemenovaný diplomatický zdroj agentúre prezradil, že dnes bol veľvyslancom pri EÚ (COREPER) predstavený text dokumentu, ktorý rozširuje sankcie proti Rusku do 31. januára, pričom európski diplomati tento text prijali na základe konsenzu.

Dnešný postoj veľvyslancov by mal byť oficiálne potvrdený v pondelok 22. júna na zasadnutí ministrov zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu.  Sankcie uvalené na Rusko po jeho anexii Krymu a rozpútaní ozbrojeného konfliktu na východe Ukrajiny vypršia koncom júla. Dovtedy musí EÚ prijať rozhodnutie o ich zrušení alebo predĺžení.

Sankcie znamenajú zákaz udeľovania víz a zmrazenie účtov na území EÚ zodpovedným ruským alebo ukrajinským prorusky orientovaným činiteľom, ktorí sú spájaní s udalosťami na východe Ukrajiny. Znamenajú tiež reštriktívne opatrenia proti viacerým ruským spoločnostiam z oblasti vojenského a ropného priemyslu a  bankovníctva.

Situácia Ruska sa nezlepší:
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: SankcieRuskoEurópska únia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu