Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Príbeh so šťastným koncom, ďalšia Slovenka uspela proti britskej sociálke: Kristína získala synčeka späť!

Kristína Ďurečková Zobraziť galériu (2)
Kristína Ďurečková (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Kristína Ďurečková (26) ušla z Veľkej Británie po tom, čo britská sociálna služba rozhodla, že jej dieťa má žiť so svojím otcom, nelegálnym imigrantom. Našťastie slovenský súd nedávno zveril opatrovníctvo chlapca opäť do jej rúk. Mladá mamička si však musí dávať aj tak pozor, aby sa kolotoč nepriaznivých okolností nezopakoval.

Prečítajte si aj: Srdcervúci príbeh malého Benjamínka, ktorého sa matka Bibiána vzdala: Začal boj o všetko!

O prípade Kristíny Ďurečkovej včera informovali aj britské médiá. Portál express.co.uk napísal, že slovenský súd zmenil rozhodnutie britských sociálnych pracovníkov a opatrovníctvo syna pririekol matke.

Keď sa Kristína s otcom jej dieťaťa prvýkrát v roku 2008 stretli, tvrdil jej, že je Francúz. Neskôr sa ale priznal, že je prisťahovalec z Kamerunu. Synček Ali sa im narodil pred štyrmi rokmi.

Podľa Slovenky, otec Alex. P. (25), nejavil o dieťa záujem až do chvíle, kedy sa stal terčom imigračných úradníkov. Po tom, čo sa rozišli, požiadal o opatrovníctvo chlapca a Kristína zostala doslova šokovaná, že mu ho aj zverili bez toho, aby si poriadne overili niektoré skutočnosti.

Ali chodí do slovenskej škôlky a pri mame je šťastný.
Zobraziť galériu (2)
Ali chodí do slovenskej škôlky a pri mame je šťastný.  (Zdroj: profimedia.sk)

"Je to prisťahovalec a žiadateľ o azyl," uviedla matka, ktorá sa pred šiestimi mesiacmi vrátila na Slovensko a požiadala o pridelenie opatrovníctva súd v Bratislave, ktorý jej vyhovel. Otec tak nebude mať možnosť zaujímať sa o syna len preto, aby mohol zostať vo Veľkej Británii.

"Súd vykonal veľmi starostlivé vyhodnotenie dôkazov. Hoci anglické súdy podali žiadosť o dieťa, aby bolo poslané späť tam, verdikt slovenského súdu je konečný," uviedol Slovenkin právnik.

Kristína Ďurečková ale ešte nemá úplne vyhrané. Napriek svojmu momentálnemu šťastiu je presvedčená, že otec-prisťahovalec nerezignuje len tak ľahko. Vie, že ak by sa mu podarilo Aliho odviesť späť do Veľkej Británie, situácia sa opäť zmení. "Som však pripravená a dám si veľký pozor," citoval ženu britský portál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu