Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Srdcervúci príbeh malého Benjamínka, ktorého sa matka Bibiána vzdala: Začal boj o všetko!

Bibiána vzala svoje rozhodnutie späť Zobraziť galériu (3)
Bibiána vzala svoje rozhodnutie späť (Zdroj: TV JOJ, Facebook/Bibiana Stranska)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Osud 6-mesačného Benjamínka, ktorého sa v Anglicku vzdala vlastná mama a poslala ho do detského domova na Slovensko, mal emotívnu rodinnú dohru. Vysvitlo, že pôrod matka žijúca v Liverpoole pred rodičmi celý čas tajila a o tom, že majú vnúčika, sa dozvedeli až z médií. To ich natoľko dojalo, že sa rozhodli okamžite konať a svoje rozhodnutie trpko oľutovala aj Bibiána, mama Benjamínka.

Pred pár dňami sme v Topkách písali o Bibiáne (24), ktorá odišla z Bánoviec nad Bebravou žiť do Liverpoolu, odkiaľ sa v blízkej dobe neplánovala vrátiť domov na Slovensko. V Anglicku sa jej však narodil syn Benjamín, ktorý je podľa britských zákonov občanom Slovenskej republiky a na základe rozhodnutia súdu musel byť vo štvrtok minulý týždeň v sprievode dvoch sociálnych pracovníčok deportovaný do Bratislavy. Ako však uvádza Daily Mail, Bibiána už v novembri 2014, keď sa jej syn narodil, informovala anglickú sociálku, že sa o dieťa nedokáže postarať. V tom čase v Liverpoole pracovala ako servírka v kaviarni. Bibiána však svoje rozhodnutie náhle zmenila a syna chce späť.

Šialený prípad, ktorý otriasa Britániou: Slovenka sa vzdala svojho zdravého 6-mesačného synčeka!

Srdcervúci príbeh malého Benjamínka,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Keď sme ho videli, rozplakali sme sa

Benjamínka slovenská matka zverila britským úradom a podpísala zároveň dohodu o mlčanlivosti, aby sa o jej tehotenstve nedozvedela rodina. Podľa Líviinej kolegyne vôbec nikto z rodiny nemal tušenie, že Bibiána v Anglicku porodila, píše denník Plus jeden deň. Keď však o modrookom Benjamínkovi začali písať médiá, starí rodičia na fotografiách spoznali svoju dcéru a o chlapčeka nechcú prísť. Okamžite sa za ním vybrali do detského domova v Novom Meste nad Váhom. „Nebol tam. Vôbec nevieme, kde je, nepovedia nám to. Keď sme ho uvideli v novinách a televízii, rozplakali sme sa. Je krásny,“ uviedla pre Plus jeden deň babička Jana. Starí rodičia boli rozhodnutí zobrať ho k sebe domov, nakúpili mu dokonca kompletnú výbavu od plienok až po detskú kozmetiku.

Keď si Bibiána uvedomila, čo urobila, vzala svoje rozhodnutie späť a požiadala súd vrátenie syna. „Chceme len to, aby bol čo najskôr u nás. Postaráme sa o neho, máme zázemie a aj rodina nám pomôže, od nikoho nepotrebujeme finančnú pomoc,“ priznali obaja starí rodičia. O rozhodnutí dcéry vzdať sa syna však nechceli hovoriť. Či sa im však Benjamínka podarí získať späť, závisí od rozhodnutia súdu. Ak by sa jej to nepodarilo, o adopciu sa pokúsia starí rodičia Benjamínka. Aktuálne je chlapček v starostlivosti náhradnej pestúnskej rodiny.

Bibiána mala v Anglicku pracovať ako servírka
Zobraziť galériu (3)
Bibiána mala v Anglicku pracovať ako servírka  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu