Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dobrovoľníčka Martina (33) z Levíc išla pomáhať na koniec sveta: Stačila sekunda a život sa jej zrútil

Martina sa stará v Kambodži o choré siroty, žiaľ, stala sa učastníčkou smrteľnej nehody Zobraziť galériu (4)
Martina sa stará v Kambodži o choré siroty, žiaľ, stala sa učastníčkou smrteľnej nehody (Zdroj: Foto: Facebook/CT)

PHNOM PENH - Veľké nešťastie postihlo mladú dobrovoľníčku zo Slovenska, ktorá sa v Kamboži z celého srdca stará o siroty trpiace vírusom HIV. V nedeľu večer zasiahla jej život tragédia. Na svojom aute sa zrazila s motocyklistom, ktorý zraneniam na mieste podľahol.

Upozornenie. Obsah článku nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Radosť zo šľachetnosti a pomoci sa v priebehu sekundy zmenili na nešťastie. Tragédia sa stala v nedeľu okolo pol deviatej večer v Sihanouk Ville. Podľa kambodžskej polície nebohý 31-ročný Khieu Sotha viedol motocykel, keď do neho pri radnici narazila 33-ročná Slovenka.

Ako informuje khmertimeskh.com, v rýchlosti vrazila do kolesa motorky, následkom čoho muž vyletel a dopadol hlavou tvrdo na chodník. Utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom, žiaľ, na mieste zomrel. 

Dobrovoľníčka Martina (33) z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook/CT)

Podľa miestnych obyvateľov nebýva zvykom, aby kvôli dopravnej nehode, ktorá bola očividne spôsobená z nedbanlivosti, polícia ženu zatkla. Slovenky sa miestni zastávajú, podľa nich nebohý nemal prilbu a k žene, ktorá sa stará o kambodžské siroty, sa policajti zachovali veľmi prísne. 

Dobrovoľníčka Martina (33) z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Miestna polícia po nehode ženu zatkla, momentálne sa prípadom zaoberá a vyšetruje okolnosti tragédie. Podľa našich informácií je Martina v súčasnosti na slobode. "O prípade Slovenky v zahraničí vieme, ministerstvo zahraničných vecí jej poskytuje súčinnosť," povedal nám hovorca ministerstva Peter Susko. 

Dobrovoľníčka Martina (33) z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook/CT)

Martina z Levíc pracuje pre organizáciu Dom rodiny, ktorá spolupracuje s Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Ako dobrovoľníčka sa zúčastňuje projektov, cieľom ktorých je pomáhať v chudobných krajinách.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu