Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prvé FOTO hrdinu, ktorý chcel zachrániť let 4U9525: Lubitz ho fintou prinútil odísť z kokpitu!

Naľavo hrdina letu pilot Patrick Sondheimer, napravo kopilot Andreas Lubitz Zobraziť galériu (2)
Naľavo hrdina letu pilot Patrick Sondheimer, napravo kopilot Andreas Lubitz (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Európa sa len pomaly spamätáva z havárie Airbusu A 320, ktorý k zemi zámerne poslal kopilot Andreas Lubitz ešte koncom marca. Tragédiu zrejme plánoval. Svojím otrasným počinom poslal na druhý svet 150 ľudí vrátane seba. Podľa najnovších informácií kopilot údajne nalial pilotovi do kávy močopudné kvapky. Dôvodom bolo, aby prinútil pilota vyjsť z kabíny a mohol tak zrealizovať šialený plán.

Ako v hociktorom inom zamestnaní aj piloti pijú počas svojej práce kávu. Udržuje ich v strehu, aj keď lietadlo riadi autopilot. Do kabíny kokpitu im ju nosia letušky. 

Ako informuje denník Express, kopilot využil práve to, že kapitán letu 4U9525 Patrick Sondheimer († 36) obľuboval kávu a pravidelne ju píjaval. Nenápadne mu mal do lahodného nápoja pridať kvapky, ktoré zvyšujú potrebu močenia.

Záchranári prehľadávajú trosky zrúteného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

To následne donútilo pilota, aby opustil kabínu a išiel na toaletu. Vzápätí sa odohral nešťastne známy scenár. Lubitz sa zamkol v pilotnej kabíne, dovnútra nikoho nevpustil a stroj nasmeroval k zemi. Po nekonečných minútach hrôzy a po tom, čo sa pilot usiloval všemožným spôsobom otvoriť dvere a dostať sa do kokpitu, aby zabránil tragédii, sa airbus zrútil do francúzskych Álp. 


Prečítajte si aj Poznáme možné príčiny zrútenia airbusu: Čo spôsobilo jednu z najväčších tragédíí tohto roka!


Patrick Sondheimer sa stal po smrti hrdinom. Podľa denníka, vyšetrovatelia nešťastia objavili v  histórii Lubitzovho počítača stránky, na ktorých hľadal rôzne liečivá. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu