Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Lietadlo smrti spoločnosti Germanwings dožívalo: Plánovali ho vyradiť z prevádzky!

Havária nemeckého Airbusu
Havária nemeckého Airbusu (Zdroj: SITA)

BERLÍN – Jedným z možných vysvetlení utorňajšej havárie lietadla A320 vo francúzskych Alpách je aj technické zlyhanie stroja. Spoločnosť Lufthansa, ktorej dcérske aerolinky Germanwings vypravili tragický let z Barcelony do Düsseldorfu, dnes priznala, že toto lietadlo malo byť čoskoro rozobraté na súčiastky.

Prirodzenú životnosť určuje 60-tisíc nalietaných hodín alebo 48-tisíc vzletov a pristaní. Lietadlo z letu 4U9525 malo nalietaných už 58 313 hodín a za sebou malo 46 748 štartov. Na základe letového poriadku britský denník Daily Mail tvrdí, že v budúcom roku by tento stroj vyradili. Smeroval by na generálnu previerku, kde by ho celý rozobrali a skontrolovali.

Každá súčiastka by musela byť rozobratá a zastarané elektronické vybavenie by inovovali. Technickou chybou sa dalo vysvetliť aj dosiaľ nepochopiteľné klesanie airbusu: „Let 4U9525 Germanwings opustilo letovú hladinu, pričom neinformovalo kontrolu letovej prevádzky a podľa radaru začalo klesať priemernou rýchlosťou 1067 metrov za minútu.“

V hre je však aj teória o pilotovi, ktorí zatiaľ z neznámych príčin nepustil do kabíny druhého pilota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu