Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Richard, ktorý vystrašil europarlament, ostáva vo väzbe: Slovensko o pomoc nepožiadal

Poplach v europarlamente
Poplach v europarlamente (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Slovák, ktorý zapríčinil evakuáciu Európskeho parlamentu, ostáva vo väzbe. Richard zadržaný v Bruseli nepožiadal Slovensko o pomoc, ani nereflektoval našu ponuku, uviedol hovorca rezortu diplomacie Peter Stano

Slovák, ktorého približne pred mesiacom zadržali v Bruseli, ostáva vo väzení. Potvrdilo to Tlačové oddelenie Prokuratúry mesta Brusel. "Súd potvrdil jeho zadržanie 6. marca. Rozhodnutie opäť prehodnotia v apríli," uviedla prokuratúra. Vyšetrovanie prípadu pokračuje, na žiadosť sudcu nemôže prokuratúra poskytnúť žiadne ďalšie informácie. Podľa informácií hovorcu slovenského Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Petra Stana, zadržaný Slovák Slovensko o pomoc nepožiadal, ani nereflektoval ponuku o pomoc.


Prečítajte si aj Poplach v Európskom parlamente, zadržali Slováka: Našli u neho zbraň a motorovú pílu!


Pre podozrivé vozidlo zaparkované v blízkosti komplexu európskych inštitúcií v Bruseli museli policajti 2. februára uzavrieť ulicu Montoyer a zo štyroch budov evakuovali asi 500 zamestnancov Európskeho parlamentu. K podozrivému autu vyslali robota, aby preskúmal, či sa v ňom nenachádzajú výbušniny. Polícia následne zadržala majiteľa auta oblečeného v maskáčoch, ktorý sa správal podozrivo. Vo vozidle našli malú strelnú zbraň a motorovú pílu, žiadna výbušnina v ňom však nebola. Muža identifikovali ako Slováka narodeného v roku 1982. Obvinili ho z vlastníctva nelegálnej zbrane a z vyhrážania sa útokom. Slovák polícii povedal, že do parlamentu prišiel, aby sa stretol s jeho predsedom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu