Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bombový poplach v Bruseli: Niekoľko budov europarlamentu evakuovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL – Niekoľko budov Európskeho parlamentu (EP) v Bruseli bolo dnes okolo obeda evakuovaných po zistení podozrivého vozidla zaparkovaného v blízkosti tejto európskej inštitúcie. Išlo o ďalší zo série falošných poplachov, ktorým je v posledných týždňoch vystavené Belgicko a najmä Brusel.

Belgická televízna a rozhlasová stanica RTBF v tejto súvislosti upozornila, že počet falošných hrozieb bombových atentátov v Belgicku badateľne vzrástol po januárových teroristických útokoch v Paríži a po úspešnom zásahu belgickej polície proti džihádistickej bunke vo Verviers, pri ktorom boli zabití dvaja militantní islamisti. 

Za posledných 20 dní polícia musela riešiť najmenej desať anonymných hrozieb, z ktorých sa väčšina týkala Bruselu. Dnešný poplach bol zatiaľ posledný zo série možných hrozieb, ktorým sú vystavení obyvatelia a návštevníci Bruselu. Hovorkyňa EP Marjory van den Broeková uviedla, že polícia evakuovala časť budovy, kde sa nachádzajú administratívne úrady a návštevnícke centrum Parlamentárium, ktoré sa nachádza v tesnej blízkosti inštitúcie. Chod hlavnej časti budovy zákonodarného zboru EÚ, kde majú kancelárie europoslanci, nebol ovplyvnený bombovým poplachom.

Privolané zásahové jednotky s účasťou pyrotechnikov zistili, že podozrivé auto neobsahuje výbušniny, uviedla tlačová agentúra Belga. Podozrivé auto dnes doobeda zaznamenali aj v blízkosti amerického veľvyslanectva v Bruseli. Podľa agentúry Belga ani v tomto prípade neboli v aute objavené nebezpečné látky, zbrane či výbušniny a poplach bol rýchlo odvolaný. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu