Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO, ktoré trhá srdce: Chlapčekovi presvitali kosti, matka by si zaslúžila...

Chlapček bol v zúboženom stave Zobraziť galériu (4)
Chlapček bol v zúboženom stave (Zdroj: YouTube)

KONSTANCA - Tieto šokujúce fotografie poukazujú na otrasné zanedbanie starostlivosti o dvojtýždňové bábätko, ktoré bolo doma so svojou matkou. Dieťatko bolo navyše zrejme pohryzené nejakým zvieraťom, čo naznačuje škaredá jazva na tvári. Podľa lekárov je zázrak, že je ešte stále nažive.

Cez zožltnutú pokožku presvitá drobná kostrička. To je smutný pohľad na niekoľkotýždňový chlapček, ktorý sa narodil obyvateľke rumunskej obce Lumina. Je jasné, že sa o neho vôbec nestarala.

FOTO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Doktorka Elena Leuová z pediatrického oddelenia nemocnice v okrese Konstanca uviedla, že dieťa prežilo len zázrakom. "Malo infekciu krvi, utrpelo akútne zlyhanie obličiek, zlyhanie pečene, respiračné zlyhanie a taktiež má metabolický deficit. Sme prekvapení, že ešte žije. Ešte nikdy sme nevideli novorodenca v tak strašnom stave," povedala s tým, že odkedy je bábätko hospitalizované, matka ho ani raz neprišla navštíviť.

FOTO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Podľa miestnych médií má žena ďalších osem detí. Jej manžel odišiel za prácou do Talianska, tam ho ale krátko nato uväznili za krádež, takže manželke neposiela žiadne peniaze. Matka nedala doteraz synčekovi žiadne meno a napriek tomu, že absolútne nezvláda starostlivosť o neho, odmieta ho dať na adopciu.

Lekári nepretržite pracujú na tom, aby chlapčeka udržali nažive. Momentálne je už na tom lepšie, trochu pribral a aj jeho koža už vyzerá zdravšie.

FOTO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

"Keď bude prepustený z nemocnice, umiestnime ho do starostlivosť profesionálneho opatrovateľa, aby sme zabezpečili, že bude o neho riadne postarané," uviedla Roxana Oneová z krajského Úradu starostlivosti o deti. Sociálni pracovníci žene navrhli, že jej rodinu zaradia do programu systémovej ochrany detí, tá ale na vykonanie potrebných krokov nedala povolenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu