Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Barack Obama prijal v Bielom dome Davida Camerona

Barack Obama prijal v Bielom dome Davida Camerona Zobraziť galériu (3)
Barack Obama prijal v Bielom dome Davida Camerona (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama prijal vo štvrtok večer britského premiéra Davida Camerona. Absolvovali pracovnú večeru v Bielom dome a podľa agentúry DPA sa očakáva, že dnes budú diskutovať o spolupráci v boji proti terorizmu, militantnej organizácii Islamský štát a o ďalších témach.

Ešte predtým politici zverejnili spoločný článok v novinách The Times, kde deklarovali, že silné ekonomiky sú zásadne dôležité na udržanie slobody slova a porazenie "deformovanej ideológie" islamistov, ktorí zabili minulý týždeň v Paríži 17 ľudí.

Barack Obama prijal v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Obama a Cameron sľúbili, že sa nenechajú "zastrašiť extrémistami" a nikomu nedovolia "umlčať slobodu prejavu". Očakáva sa, že Cameron bude počas svojej dvojdňovej návštevy v USA diskutovať s Obamom aj o ruských krokoch na Ukrajine, ktoré podľa nich "destabilizujú" túto krajinu.

"Ak dovolíme, aby takéto základné porušovanie medzinárodného práva prešlo bez povšimnutia, všetci budeme trpieť nestabilitou, ktorá nasleduje," uvádza sa v ich spoločnom článku v novinách The Times.

Barack Obama prijal v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu