Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia rukojemnícka dráma vo Francúzsku: Ozbrojenec zajal dve predavačky

Ozbrojenec v piatok prepadol klenotníctve v juhofrancúzskom meste Montpellier a zajal tam dvoch rukojemníkov, sa v noci na dnes vzdal
Ozbrojenec v piatok prepadol klenotníctve v juhofrancúzskom meste Montpellier a zajal tam dvoch rukojemníkov, sa v noci na dnes vzdal (Zdroj: YouTube)

MONTPELLIER - Ozbrojenec, ktorý v piatok prepadol klenotníctve v juhofrancúzskom meste Montpellier a zajal tam dvoch rukojemníkov, sa v noci na dnes vzdal polícii. Informovala o tom dnes agentúra AFP s tým, že rukojemníci sú v poriadku. Podľa francúzskych úradov tento zločin nesúvisí s teroristickými útokmi v oblasti Paríža z posledných troch dní, ktoré mali na svedomí islamisti.

"Okolo 17:00 SEČ vošiel ozbrojený muž do klenotníctva, nepokúsil sa ale o lúpež a jeho čin zatiaľ nebol vysvetlený," uviedol prokurátor Christophe Barret. Dve predavačky klenotníctva vzal ozbrojenec ako rukojemníkov. "Ani jedna z nich nebola obeťou násilia, dokonca neboli ani spútané," povedal ďalej Barret.

Následné niekoľkohodinové vyjednávania medzi elitnou policajnou jednotkou a zhruba štyridsaťročným útočníkom skončilo tým, že sa ozbrojenec pokojne vzdal, oznámila francúzska polícia. Dotyčný bol zadržaný a umiestnený do väzby, dodal Barret.

Na prepadnutie upozornil predavač obchodu oproti klenotníctvu, ktorý ozbrojenca videl vchádzať. Štvrť bola potom obkľúčená a evakuovaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu