Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma horiaceho trajektu neskončila: Požiarnici hľadajú telá v horúčave a dyme

Požiar trajektu si vyžiadal najmenej 11 obetí
Požiar trajektu si vyžiadal najmenej 11 obetí (Zdroj: SITA)

BRINDISI - Neznesiteľná horúčava a dym z pomaly horiaceho požiaru v podpalubí poškodeného gréckeho trajektu dnes opätovne neumožnili požiarnikom a vyšetrovateľom prehľadať nákladný priestor a paluby, na ktorých boli zaparkované vozidlá, či sa tam nenachádzajú ďalšie obete.

Najmenej 11 ľudí zahynulo v ohni, ktorý 28. decembra vzbĺkol na trajekte Norman Atlantic počas plavby z Grécka do Talianska. Úrady sa obávajú, že vo vozidlách nájdu ďalšie telá, keďže požiar vznikol práve na tejto palube.

Trajekt v piatok privliekli do talianskeho prístavu Brindisi. Kapitán prístavu Mario Valente dnes povedal, že teploty v podpalubí sú stále "veľmi vysoké" a z trosiek sa valí dym. Zatiaľ nie je jasné, kedy budú môcť poškodený trajekt prehľadať.

Niektorí z preživších spomenuli, že niektorí vodiči spali vo svojich kamiónoch, pretože trajekt bol plný. V zaparkovaných vozidlách sa tiež mohli skrývať ilegálni imigranti, ktorí sa tajne dostali v prístave na palubu.

Príčina vzniku požiaru je stále neznáma. Vyšetrovatelia tiež chcú zistiť, či neboli počas evakuácie trajektu porušené bezpečnostné pravidlá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu