Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Taliansky trajekt zničený požiarom pritiahli do prístavu v južnom Taliansku

Požiar trajektu v Taliansku
Požiar trajektu v Taliansku (Zdroj: SITA)

BRINDISI - Požiarom zničený trajekt Norman Atlantic pritiahli dnes po celonočnej operácii v rozbúrenom Jadranskom mori do talianskeho prístavu Brindisi, informovala tlačová agentúra AP.

V prístave trajekt talianske úrady preskúmajú v rámci vyšetrovania príčin požiaru, pri ktorom zahynulo najmenej 11 ľudí. Predpokladajú tiež, že by v plavidle mohli nájsť ďalšie telá obetí. Majiteľ remorkérovej spoločnosti Giuseppe Barretta pre AP v Brindisi povedal, že úrady dnes dopoludnia rozhodujú, kde presne v prístave majú trajekt zakotviť. Na palubu následne vstúpia hasiči a prokurátor. Trajekt začali vliecť smerom k južnému Taliansku vo štvrtok popoludní a celá operácia trvala takmer 17 hodín.

Operácia sa oneskorila, pretože vlečné člny museli čakať na upokojenie silného vetra a vysokých vĺn. Stále nie je jasné, koľko ľudí bolo na palube trajektu Norman Atlantic, keď na ňom v nedeľu ráno vypukol počas plavby z Grécka do Talianska v podpalubí požiar. Taliansko uvádza, že zachránených bolo 477 ľudí. Taliansky prokurátor predtým povedal, že nezvestných je do 98 ľudí, zatiaľ čo grécke úrady uvádzajú iba 18 nezvestných a tvrdia, že taliansky zoznam je plný duplicitných a zle napísaných mien.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu