Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrôza na horiacom trajekte: Evakuácia ukončená, počet obetí stúpol na sedem

Požiar na trajekte ma už päť obetí Zobraziť galériu (10)
Požiar na trajekte ma už päť obetí (Zdroj: SITA)

RÍM - Evakuácia gréckeho trajektu, ktorý zachvátil požiar, je ukončená, našli sa však dve ďalšie telá. Počet obetí tak stúpol na najmenej sedem, informovala v pondelok talianska pobrežná stráž na svojej stránke na Twitteri. Podľa posledných informácií z horiaceho trajektu zachránili 414 cestujúcich.

Taliansky premiér Matteo Renzi v pondelok oznámil, že z horiaceho trajektu pri pobreží Grécka vytiahli záchranári ďalšie štyri mŕtve telá, čím sa počet obetí nešťastia zvýšil na päť. Na koncoročnej tlačovej konferencii Renzi povedal, že na trajekte je od vypuknutia požiaru pred viac ako 24 hodinami ešte stále približne 60 ľudí, ktoré záchranári dostanú do bezpečia v priebehu niekoľkých hodín. Záchranu viac ako 470 cestujúcich sťažuje silný vietor a nepokojné more.

Hrôza na horiacom trajekte:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Vrtuľníky aj v noci z nedele na pondelok pomaly vyslobodzovali ľudí uviaznutých na lodi a prevážali ich do pristaveného plavidla. Na gréckom trajekte zostáva tím lekárov a ďalších pracovníkov, ktorí sa starajú o zvyšných pasažierov čakajúcich na pomoc.

Loď Norman Atlantic vyplavili z prístavu Patras na západe Grécka a namierené mala do talianskeho mesta Ancona. Ide o 27-tonové plavidlo vlastnené gréckou prepravnou spoločnosťou ANEK, ktoré sa plavilo pod talianskou vlajkou. Skonštruovali ho len v roku 2009. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Z horiaceho gréckeho trajektu vyslobodili 265 zo 400 pasažierov

 Vrtuľníky aj v noci z nedele na pondelok pomaly vyslobodzovali ľudí uviaznutých na lodi a prevážali ich do pristaveného plavidla. Celú operáciu komplikuje silný vietor a rozbúrené more. Na gréckom trajekte zostáva tím lekárov a ďalších pracovníkov, ktorí sa starajú o zvyšných pasažierov čakajúcich na pomoc.

Hrôza na horiacom trajekte:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Úrady medzitým potvrdili, že incident si vyžiadal jedného mŕtveho a najmenej ďalších štyroch zranených. Loď Norman Atlantic vyplavili z prístavu Patras na západe Grécka a namierené mala do talianskeho mesta Ancona. Ide o 27-tonové plavidlo vlastnené gréckou prepravnou spoločnosťou ANEK, ktoré sa plavilo pod talianskou vlajkou. Skonštruovali ho len v roku 2009. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu