Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chlapec (12) zo Vsetína prešiel a zabil dvojročné dieťa: Chcel vyskúšať šoférovať!

Dvojročné dieťa zrazil iba 12-ročný chlapec
Dvojročné dieťa zrazil iba 12-ročný chlapec (Zdroj: novinky.cz)

PRAHA - Česká polícia vyšetruje tragickú nehodu, ku ktorej došlo ešte v stredu na okraji Vsetína. Dvanásťročný chlapec si sadol za volant auta a naštartoval. Vozidlo začalo cúvať a zrazilo dvaapolročného chlapca, ktorý po chvíli na následky ťažkých zranení zomrel. Informoval o tom dnes český spravodajský server iDNES.cz.

Nehoda sa stala krátko po 15.00 h v okrajovej časti Vsetína, nazývanej Poschla. Ide o lokalitu, kam v roku 2006 vtedajší starosta Jiří Čunek presťahoval 36 rómskych rodín z chátrajúceho pavlačového domu pri vsetínskej poliklinike, vysvetľuje webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.     

Auto, ktoré naštartoval len 12-ročný chlapec, bolo zaparkované pri dome. "Maloletý chlapec, samozrejme, nemá s riadením áut nijaké skúsenosti. Nejako sa mu podarilo naštartovať a pri šliapaní na pedále celou silou šliapol na plyn bez toho, aby tušil, čo robí. Vozidlo sa pohlo dozadu a po maximálne desiatich metroch zrazilo malého chlapčeka, ktorý po zrážke utrpel veľmi ťažké zranenia," spresnila vsetínska policajná hovorkyňa Lenka Javorková.

Polícia teraz zisťuje, ako sa chlapec dostal ku kľúčom od vozidla. "Privolaní lekári sa snažili malého chlapca zachrániť, ale vzhľadom na závažnosť poranení hlavy, ktoré utrpel, to nebolo možné," informoval hovorca krajskej záchrannej služby Petr Olšan.

Na miesto povolali aj policajtku z posttraumatického intervenčného tímu, ktorá rodine obete poskytla psychologickú pomoc. Policajnú asistenciu potrebovali aj zasahujúci záchranári, ktorí čelili búrlivým prejavom miestnych obyvateľov, približuje iDNES.cz. 

"Nehoda medzi nimi vyvolala vlnu emócií. Zasahovať museli aj posilnené policajné hliadky," potvrdila Javorková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu