Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Osudová láska: Češka konvertovala na islam a vydala sa za teroristu!

Anwar al-Aulakí a Irena Horak Zobraziť galériu (2)
Anwar al-Aulakí a Irena Horak (Zdroj: Foto: cbsnews.com Ientata.com)

SANÁ – Príbeh lásky Chorvátky s českými koreňmi pobúril celý svet. Irena Horak sa na internete zamilovala do teroristu Anwara al-Aulakího. Na sociálnej sieti sa krehká blondínka členovi al-Káidy ponúkla, že si ho zoberie za manžela. Terorista skutočne po žene zo západu zatúžil a bola svadba. Žili šťastne, s jeho ďalšími dvoma manželkami, až dokým ho nezabili.

Anwar žil v Jemene a bol to vzdelaný muž. Vyrástol v USA, kde vyštudoval tri vysoké školy. Jeho snom bolo mať manželku, s ktorou si bude rozumieť a bude sa s ňou rozprávať o svete. Poprosil svojho priateľa z Dánska Mortena Storma, ktorý konvertoval na islam a stal sa z neho džihádista, aby mu pomohol nájsť nevestu.

Tajný agent CIA

Nemal však ani poňatia o tom, že Morten pracuje ako tajný agent pre CIA a pre dánsku spravodajskú službu. Muž začal teda s hľadaním ženy snov pre teroristu. Prezrel si jeho Facebook a do očí mu udrela krásna blondína. Oslovil ju a žena menom Irena mu odpísala, že sa Anwarovi ponúkla. "Išla by som za ním kamkoľvek, mám 32 rokov, som pripravená na nebezpečenstvo a nebojím sa smrti v mene Alaha. Nevedela som, že má už dve manželky, ale nevadí mi to," napísala Irena Mortenovi, ktorý všetky skutočnosti opísal v knihe Agent Storm: Vnútri al-Káidy v službe CIA.

Osudová láska: Češka konvertovala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: cbsnews.com Ientata.com)

Morten išiel pre nevestu

Morten nakoniec s Anwarovým súhlasom odletel do Viedne, kde sa so ženou českého pôvodu osobne stretol. "Bola neskutočne krásna, mala plné pery, vysoké lícne kosti a rovný nos. Vyzerala o niekoľko rokov mladšie. Ako Gwyneth Paltrow," opísal agent vo svojej knihe.  

Irena sa teda s Mortenom zoznámila. "Salam alejkum, ja som Amina, povedala dievčina a pozerala sa na mňa modrozelenými očami," dodal v knihe. Chorvátka s českou krvou prijala islamské meno Amina. To meno je veľmi vážené, znamená verná a pravdovravná. Tak sa volala aj matka proroka Mohameda.

Agenti CIA v utajení vložili pri stretnutí žene do kufra potajomky plošticu, aby mohli teroristu Anwara lokalizovať. Nepodarilo sa im to, pretože bol šikovnejší a agentov prekabátil. Kufor svojej nastávajúcej nechal v Jemene vyhodiť.  

Bola svadba

Podľa Mortena si obávaný terorista blondínku skutočne zobral za manželku v júni 2011 a boli spolu šťastní. Až dovtedy, pokým člen al-Káidy nezomrel po útoku bezpilotného lietadla. To na neho vystrelilo raketu Hellfire. Irena stále žije v Jemene medzi teroristami.

Češka bola nádejnou športovkyňou

Irena sa narodila z dvojčiat v českom mestečku Bjelovar v Chorvátsku v katolíckej rodine. Mala šťastné detstvo. Jedného dňa však bez toho, aby čokoľvek povedala svojej rodine, konvertovala na islam a chcela začať nový život medzi teroristami. "Bola to skvelá baba, hrozne pozitívna," zaspomínal kulturista Miro, ktorý s Irenou chodil na strednú školu pre vecernij.hr. "Dokonca sme spolu dva roky trénovali v posilňovni," dodal.

Bola nádejnou športovkyňou, vynikala v behu na sto metrov. Stala sa sociálnou pedagogičkou na škole v Záhrebe. Tam sa zoznámila s britským moslimom, pod ktorého vplyvom neskôr konvertovala. V krehkej žene sa prebudila vášeň pre zvrátenú ideológiu. Začala sledovať všetky správy o teroristoch. Keď ju opustil priateľ, rozhodla sa, že sa pridá k radikálom. Na facebooku narazila na Anwara al-Aulakího, ktorého prezývali hlas al-Káidy. A svoj sen si splnila.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu