Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ani prímerie nezabránilo bojom: V pásme Gazy zahynulo 25 Palestínčanov!

Pásmo Gazy sa naďalej zmieta v bojoch
Pásmo Gazy sa naďalej zmieta v bojoch (Zdroj: SITA)

GAZA - Najmenej 25 Palestínčanov dnes zahynulo a ďalší utrpeli zranenia pri izraelskom ostreľovaní mesta Rafah na juhu pásma Gazy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne ministerstvo zdravotníctva.

K incidentu došlo len dve hodiny po tom, ako vstúpilo do platnosti trojdňové izraelsko-palestínske prímerie. Hovorca izraelskej armády v Jeruzaleme uviedol, že armáda incident preveruje.

Prímerie v pásme Gazy sa podľa zahraničných novinárov prítomných v oblasti zatiaľ viac-menej dodržiava, aj keď spravodajca panarabskej televízie al-Džazíra informoval na jej stránke o streľbe a výbuchoch východne od mesta Gaza i sirénach v izraelskom meste Eškol ležiacom neďaleko hraníc s pásmom Gazy.

Dnes o 08.00 h miestneho času (07.00 h SELČ) začalo v pásme Gazy platiť 72-hodinové humanitárne prímerie, na ktorom sa dohodli izraelská vláda a palestínske hnutie Hamas za sprostredkovania Spojených štátov a OSN.

Podľa BBC zahynulo počas necelý mesiac trvajúcich bojov 1460 Palestínčanov. Prebiehajúci konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi je tak najkrvavejším od Šesťdňovej vojny v roku 1967. Na izraelskej strane si boje s Palestínčanmi v pásme Gazy vyžiadali životy 61 vojakov a troch civilistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu