Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krajiny stiahli na prostest proti bombardovaniu Gazy z Tel Avivu veľvyslancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TEL AVIV - Na protest proti izraelskému bombardovaniu palestínskeho pásma Gazy odvolali Salvádor, Peru a Čile svojich veľvyslancov v Tel Avive. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Izraelské ministerstvo zahraničných vecí nad týmto "unáhleným rozhodnutím" vyjadrilo "hlboké sklamanie". Latinskoamerické krajiny svojím krokom povzbudzujú radikálne islamistické hnutie Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy, dodal židovský štát vo vyhlásení.

Izrael odštartoval 8. júla ofenzívu v palestínskej enkláve ako odpoveď na salvy rakiet odpaľovaných z pásma Gazy tamojším dominantným hnutím Hamas.

Počet zabitých v pásme Gazy od začiatku mesiaca už dosiahol 1245 a počet zranených vyše 7000. Dve tretiny z nich predstavujú civilisti vrátane žien a detí, dodal hovorca miestneho ministerstva zdravotníctva. 

Dnes ráno zahynulo v tejto enkláve pozdĺž pobrežia Stredozemného mora pri leteckých i pozemných útokoch izraelskej armády najmenej 43 Palestínčanov. Izraelská strana zaznamenala od začiatku ofenzívy stratu 53 vojakov a troch civilistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu