Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Majiteľ potopeného kórejského trajektu sa skrýval v chatke s kuframi plnými peňazí

Potápajúci sa trajekt
Potápajúci sa trajekt (Zdroj: SITA)

SOUL - Najhľadanejší muž v Južnej Kórei, ktorého rozkladajúce sa telo objavil jeden farmár 12. júna v ovocnom sade, unikal zatknutiu ukrytý za tajným múrom drevenej chatky s kuframi plnými hotovosti pri ruke, informovala dnes prokuratúra.


      Podnikateľ Ju Pjung-un stál na čele rodiny vlastniacej firmu, ktorá prevádzkovala stroskotaný trajekt Sewol. Pri jeho havárii zahynulo v apríli vyše 300 ľudí, najmä detí na školskom výlete. 
      Telesné pozostatky tohto 73-ročného muža sa podarilo identifikovať až tento týždeň, vyše mesiac po jeho objavení. Ležalo vedľa výtlačku knihy, ktorej bol autorom, a prázdnych fliaš od alkoholu.
      Keď sa žalobcovia vrátili minulý mesiac do chatky po vypočutí si svedectva jeho asistenta, objavili dva kufre s finančnou hotovosťou 830 miliónov wonov (810.800 dolárov) a 160.000 dolárov. Chatka stojí na predmestí Sunčchonu, mesta na juhu Kórey, asi dva kilometre od sadu, kde sa našlo jeho telo.
      Podnikateľovi Ju Pjung-unovi sa rozsiahlemu vnútroštátnemu policajnému pátraniu dlho darilo unikať, za čo si vláda vyslúžila ostrú kritiku občanov.
      V utorok polícia informovala, že nájdené telo patrí podľa DNA testov a odtlačkov prstov hľadanému podnikateľovi. Policajného šéfa povereného prípadom v utorok odvolali z funkcie za to, že si polícia nespojila knihu s telom a nedokázala ho identifikovať skôr. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu