Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nad Tel Avivom zostrelili palestínsku raketu vypálenú z pásma Gazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: arirang.co.kr)

TEL AVIV – Izraelská armáda zostrelila dnes raketu vypálenú z palestínskeho pásma Gazy na komerčnú metropolu židovského štátu Tel Aviv. Ide o dosiaľ najhlbšie situovaný útok svojho druhu počas dvojtýždňovej eskalácie bojov v oblasti, píše agentúra Reuters.

V priamom televíznom prenose bolo na jasnej modrej oblohe nad Tel Avivom vidno dvojitú dymovú stopu, ktorá sa objavila po spustení protileteckých sirén. Palestínsku raketu zneškodnila armáda pomocou mobilného systému protivzdušnej obrany s názvom Železná kupola.

Tel Aviv leží približne 70 kilometrov severne od pásma Gazy. K incidentu došlo iba niekoľko hodín po tom, ako Izrael zintenzívnil bombardovanie pásma Gazy v snahe o zastavenie raketovej paľby, cieľom ktorej je juh krajiny. Vystrelenie rakety na Tel Aviv odsúdili USA i generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

Hnutie Hamas, ktoré je dominantnou ozbrojenou silou v pásme Gazy, vyhlásilo, že podnikne útoky do hlbšieho vnútrozemia Izraela ako odplatu za smrť šiestich Palestínčanov pri izraelskom nálete na dom člena tohto islamistického hnutia.

Celková bilancia palestínskych obetí v prvý deň zintenzívnenej ofenzívy Izraela stúpla na 15 osôb vrátane 11 civilistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu