Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na malajzijskom mori sa prevrátili dve lode s imigrantmi z Indonézie

Prevrátenie lodí s imigrantami Zobraziť galériu (7)
Prevrátenie lodí s imigrantami (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Dve rybárske lode s prevažne ilegálnymi imigrantmi z Indonézie stroskotali v priebehu 24 hodín pri brehoch Malajzie. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Prvá loď sa prevrátila v noci na stredu. Na palube boli Indonézania, ktorí smerovali do svojej vlasti, aby s rodinami strávili moslimský pôstny mesiac ramadán. Telá 11 ľudí už našli, 23 ďalších je nezvestných. Druhá loď sa prevrátila dnes, nezvestných je deväť osôb. 

Obe lode začali mať problémy na rozbúrenom mori ešte blízko pri brehu. Prinajmenšom prvé plavidlo bolo preplnené. Z tejto lode zachránili 63 ľudí, z druhej 18 osôb.

Podľa indonézskych štatistík pracuje v bohatšej susednej Malajzii vyše 4,5 milióna ľudí z Indonézie, okrem iného ako pomocné sily v domácnosti a v stavebnom priemysle.

Podľa odhadov sú státisíce ďalších Indonézanov v Malajzii ilegálne a pracujú na plantážach za dennú mzdu. Malajzijské úrady sa domnievajú, že na oboch lodiach bolo veľa pasažierov bez dokladov, ktorí mohli preplávať na pevninu a vytratiť sa. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu