Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Malajzia zverejnila nespracované družicové údaje o zmiznutom lietadle

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR – Malajzia a medzinárodný družicový komunikačný systém Inmarsat zverejnili dnes nespracované údaje z družice vzťahujúce sa k nezvestnému letu spoločnosti Malaysia Airlines MH370, ktorý zmizol 8. marca.

 "Konečne, po takmer troch mesiacoch, boli nespracované údaje Inmarsatu sprístupnené verejnosti," objavilo sa na sociálnej sieti Facebook na stránke príbuzných ľudí, ktoré cestovali nezvestným Boeingom 777-200. Práve príbuzní tlačili na zverejnenie týchto údajov, informovala agentúra DPA. Dúfame, že toto sú pôvodné nespracované dáta a môžu byť využité na alternatívny nápad, čo sa s lietadlom mohlo stať, tvrdia príbuzní.

Malajzijská správa civilného letectva (DCA) uviedla, že údaje zahŕňajú aj vysvetlenie, ktoré má navigovať čitateľov: "Inmarsat a DCA pracovali na zverejnení komunikačných údajov z palubných denníkov a technického opisu analýzy." Boeing aerolínií Malaysia Airlines s 239 ľuďmi na palube zmizol počas letu do Pekingu 8. marca asi hodinu po štarte z metropoly Kuala Lumpur. Väčšina z cestujúcich boli Číňania.

Keď bol už vypnutý transponder lietadla i jeho komunikačné systémy, začalo lietadlo každú hodinu automaticky vysielať signály družici patriacej spoločnosti Inmarsat. Analýza údajov však prišla príliš neskoro na to, aby bolo možné lietadlo nájsť. Na Malajziu sa zniesla kritika za údajný nedostatok transparentnosti vyšetrovania a "sfušované" pátranie, najmä zo strany čínskych príbuzných.

Predpokladá sa, že lietadlo havarovalo v odľahlej južnej časti Indického oceánu, doteraz sa však jeho trosky nepodarilo lokalizovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu