Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Budúci ukrajinský prezident sa vzdá svojho ''sladkého" bohatstva

Petro Porošenko
Petro Porošenko (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinský magnát Petro Porošenko, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou stal víťazom prezidentských volieb, v pondelok potvrdil, že plánuje predať väčšinu svojho majetku.

Porošenko zbohatol v 90. rokoch na predaji kakaových bôbov a neskôr sa mu podarilo prevziať viacero firiem na výrobu sladkostí. Vlastní veľkú cukrárenskú firmu Roshen a často ho prezývajú aj "Čokoládový kráľ". Vlastní tiež televíznu stanicu Kanál 5, tú však predať zatiaľ nemieni. Podľa zatiaľ neoficiálnych výsledkov Porošenko vo voľbách zvíťazil už v prvom kole, keď získal vyše 53 percent hlasov.

"Mala by tu vzniknúť takáto nová tradícia. Keď človeka zvolia na vysoký post, mal by predať svoj biznis a sústrediť sa na verejnú službu," povedal v pondelok Porošenko novinárom. Predaj svojho majetku už podľa vlastných slov pripravuje a konzultuje s poradcami. Porošenko tiež povedal, že v kresle prezidenta sa sústredí na európsku integráciu Ukrajiny, čo bude jeho prioritou. Veľkú pozornosť bude venovať aj boju proti korupcii a rozvoju ekonomiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu