Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovensko namočili do rusko-ukrajinskej vojny: Nečakaná správa, ktorá má vyburcovať Ukrajincov!

Oleg Tsarev s rodinou Zobraziť galériu (8)
Oleg Tsarev s rodinou (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA – Nečakaná správa z Kyjeva. Na Slovensko mal utiecť aj spolu s rodinou bývalý kandidát na prezidenta Ukrajiny Oleg Tsarev. Proruský politik, ktorý sa kandidatúry vzdal toho preskákal veľa. Podľa politických protivníkov podporoval separatistov a teroristov. Pred pár týždňami ho napadol dav a zlynčoval. Včera bol jeho dom terčom útokov. Internetom sa teraz šíria fámy, že by mal utekať na Slovensko.

Proruský politik a vodca Strany regiónov Oleg Tsarev zažíva krušné chvíle v posledných týždňoch. Najprv ho napadne dav za jeho proruské názory len čo vystúpi v televízii, aby mu včera blízko Dnepropetrovska neznámi útočníci vypálili dom aj s autom.

Slovensko namočili do rusko-ukrajinskej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Twitter)

Na internete sa dnes začali šíriť fámy, že spolu s rodinou požiadal o azyl na Slovensku. Zisťovali sme preto, či na slovenskom veľvyslanectve v Kyjeve o tom vedia. „Áno, zaregistrovali sme tieto správy. Je to súčasť informačnej vojny. No nemali by sa zakladať na pravde,“ povedal nám zástupca slovenského vyslanca v Kyjeve.

 

Tsarev a jeho rodina
Zobraziť galériu (8)
Tsarev a jeho rodina  (Zdroj: Twitter)

Na stránke Euromajdanu sa objavila výzva, aby ukrajinského politika nepúšťali na Slovensko a aby v prípade nových informácií kontaktovali nášho veľvyslanca.

So správou sme sa obrátili na naše ministerstvo zahraničných vecí, aby nám situáciu ozrejmilo. Odtiaľ nás odkázali na ministerstvo vnútra, ktoré nám potvrdilo, že žiadnu žiadosť o azyl zatiaľ nedostali.

"Nie je to pravda, nepožiadal ani na ambasáde ani na žiadnom oddelení na východnej hranici," povedal hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík. V prípade zmeny nás budú okamžite informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu