Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčatko (9) našla matka na pokraji smrti: Môže za to hlúposť z internetu!

Rhiannon prežila iba zázrakom
Rhiannon prežila iba zázrakom (Zdroj: telegraph.co.uk)

COUNTY DURHAM - Len 9-ročná Rhiannon Scully z Veľkej Británie sa stala najmladšou obeťou nebezpečnej výzvy, ktorá už niekoľko mesiacov koluje sociálnymi sieťami. Kamaráti jej namiešali alkoholový kokteil a s cieľom napodobniť dospelákov z videí na Facebooku ju naviedli, aby ho vypila. Útle dievčatko po nerozvážnom pokuse skončilo v nemocnici, kde mu museli vypumpovať žalúdok.

Cieľom nezmyselnej online hry s názvom NekNominate je vypiť pol litra piva, alebo iného alkoholu, natočiť sa pri tom a video umiestniť na sociálnu sieť s výzvou trom kamarátom, aby spravili to isté. Od doby, kedy sa začala šíriť celým svetom, na internete pribudli tisíce takýchto videí, ktoré neunikli pozornosti ani tých najmenších. Školáci z britského mestečka Leadgate sa ich rozhodli napodobniť, takmer to však skončilo tragédiou.

Kamaráti namiešali 9-ročnej Rihannon kokteil z vodky, whiskey a džúsu a naviedli ju, aby ho vypila. Dievčatko zrejme nechcelo ostať na smiech a tak z neho stiahlo vyše pol litra, zatiaľ čo spolužiaci si jeho výkon natáčali na mobil. Vlastná matka ho potom našla, ako sa zjavne opité a dezorientované vracia domov na detskom elektrickom skútri.

"Keď som ju uvidela, zúrila som. Bola som sklamaná a nahnevaná. Zároveň som však mala strach, pretože som nevedela, čo sa bude diať," opísala bezradnosť Rhiannonina matka. Dievčatko malo oči prevrátené dozadu a ledva sa držalo na nohách. "Keď som k nej pribehla, stále padala a netušila, kde je. Mohlo ju pokojne zraziť auto," dodala pre Daily Mail rozčúlená rodička.

Vystrašená matka okamžite zavolala záchranárov, ktorí Rhiannon previezli do nemocnice. V sanitke sa im priznala, že išlo o "hlúpu alkoholovú výzvu". Dievčatku museli vypumpovať žalúdok a na nemocničnom lôžku ostalo aj počas noci na pozorovanie. Lekári i rodičia sa zhodli, že vypilo také množstvo alkoholu, "ktoré by skolilo aj dospelého človeka".

Školáčkina matka na záver dodala, že nikomu nepraje, aby ako rodič zažil to, čo ona. "Je potrebné, aby deti na školách učili o nebezpečenstve alkoholu," tvrdí. O prípade bola upovedomená aj polícia, no rodičov vyšetrovať nebude. Školáci totiž fľaše s alkoholom vzali z baru bez ich vedomia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu