Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Krymský parlament pripravuje pracovnú verziu ústavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Krymskí zákonodarcovia predložia do dvoch týždňov pracovnú verziu ústavy. Pre agentúru RIA Novosti to vo štvrtok uviedol prvý podpredseda krymského parlamentu Grigorij Joffe.

"Nemáme na to príliš veľa času, pretože federálny subjekt Ruska nemôže zostať dlho bez ústavy. Našou úlohou je pripraviť dokument do dvoch týždňov," povedal Joffe na zasadaní parlamentu - Štátnej rady.

Prezident Vladimir Putin zároveň vyzval poslancov, aby Krym zahrnuli do ruského právneho systému. "Mali by sme právne zakotviť všetky záležitosti vzťahujúce sa na hospodárstvo a sociálny život na Kryme a v Sevastopole," povedal Putin.

Podľa prezidenta by predstavitelia zmienených regiónov mali vstúpiť aj do ruskej zákonodarnej rady, poradného orgánu vytvoreného v roku 2012 so zámerom upevniť vzťahy medzi federálnou vládou v Moskve a regionálnymi lídrami.

Ruský premiér Dmitrij Medvedev vyzval viacero vládnych rezortov, aby do 15. apríla pripravili iniciatívu na vytvorenie špeciálnej ekonomickej zóny pre Krym.

Krymská republika a mesto Sevastopol, ktoré má na polostrove zvláštny štatút, sa minulý týždeň stali 84. a 85. federálnym subjektom Ruskej federácie po tom, ako Putin podpísal dekréty finalizujúce opätovné pripojenie Krymu k Moskve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu