Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krutosť „žobráckej mafie“: Nadrogované bábätká im zarábajú na luxus, umierajú priamo na ulici!

Žobrajúca žena s ustavične spiacim dieťaťom na rukách
Žobrajúca žena s ustavične spiacim dieťaťom na rukách (Zdroj: Foto: bbncommunity.com)

BANGKOK - Na uliciach sa odohrávajú neskutočne otrasné situácie. Zdravo uvažujúcim ľuďom sa pri strete s hroznými výjavmi doslova rozum zastaví. V súčasnosti už nie len vo veľkých mestách stretneme žobrajúcich ľudí. Srdce však zabolí, keď takto vidíme matku, ktorá ma na rukách maličké dieťa. Nasledujúci prípad vás však vyvedie z rovnováhy. Vo svete vyčíňa „žobrácka mafia“ a keď sa domnievate, že dieťa v lone žobrajúcej mamy sladko spí, veľmi sa mýlite...

"V blízkosti stanice metra sedí žena neistého veku. Vlasy má rozcuchané, je špinavá a hlavu má so žiaľom sklonenú,“ začína opisovať svoje zážitky z Banghkoku a Kambodže istý novinár. Nie je však známe, kde sa príbeh odohral. Vedľa ufúľanej ženy je vrece, kam okoloidúci hádžu drobné peniaze s úmyslom chudere pomôcť. Na rukách totiž drží aj dvojročné spiace dieťatko, ktoré nie je o nič čistejšie.  

"Madona s dieťaťom" - početní okoloidúci darujú peniaze. Azda nikomu nie je ľahostajný takýto smutný osud ženy - mamy. Častokrát by sme dali aj posledný cent, len aby to nešťastnému osudu pomohlo. 

Na miesto pred stanicu metra, kde stretol ženu so spiacim dieťaťom, sa novinár o mesiac vrátil. Ostal však v pomykove, pretože dieťa opäť spalo. Nekričalo, neplakalo, nepobehovalo, len spalo.

Okolo žobrajúcej ženy takto chodil niekoľko dní a drobček v jej lone stále len spal. Nedalo mu to, tak sa pri žobráčke pristavil. Pokúsil sa o rozhovor a pýtal sa, prečo dieťa stále spí. Žena len smutne sklonila hlavu. Vzápätí ju zdvihla a pozrela sa akoby poza novinára. Potom hlavu opäť sklonila. Odrazu však nášmu novinárovi zaklopal na plece neznámy muž so slovami, nech dá žobráčke pokoj a hodil jej do vreca pár drobných.

"Žobrácky" mafiánsky gang

Novinár však skúmal ďalej. Ako hovorí pre bbncommunity.com, dozvedel sa však otrasné skutočnosti. Mafiánsky „žobrácky“ gang  funguje na desivých praktikách, z ktorých sa zastavuje rozum a behá mráz po chrbte.

Muž z nášho príbehu odhalil vskutku kruté praktiky miestnej pouličnej „žobráckej mafie“. Gang má nasadených žobrákov, ktorí im na sklonku dňa vyžobrané peniaze odovzdajú. Úbožiaci za to dostanú fľašu vodky a kebab. Chytrí „podnikatelia“ sa však takto neuveriteľne kruto obohacujú. Vlastnia obrovské vily a prevážajú sa na luxusných autách.

Spiace detičky nie sú vlastnými deťmi žobrajúcich matiek. Ide o „prenajaté“ deti z rodín alkoholikov alebo ich jednoducho ukradli. Pred tým, než ich použijú na žobranie ich opijú vodkou alebo nadrogujú heroínom, to zaručuje ich neustály spánok.

Miestne detské orgány nie sú schopné vyrovnať sa s takými smutnými príbehmi. Detičky takto umierajú a najstrašnejšie je, že sa tak často stáva počas „pracovného dňa“, keď ich žobrajúce zúfalé ženy majú na rukách. Imaginárne mamy ich mŕtve telíčka musia takto držať až do večera. To sú jednoducho neuveriteľne kruté miestne pravidlá.

Novinár prišiel na miesto opäť

Muž sa pred stanicu metra na druhý deň od stretu s neznámym mužom vrátil. Tentokrát však priznal, že je novinár. Bol pripravený na vážny rozhovor, s úmyslom pomôcť. Žena opäť sedela na podlahe a v rukách držala dieťa. Novinár sa pýtal, kde je ten muž zo včera, ktorý ho vyhnal. Otázky však boli ignorované: „Bolo mi povedané, že som potratil rozum a že som na chudobnú žobráčku s dieťaťom kričal. V hanbe ma vyviedli zo stanice,“ spomína. Zavolal políciu, no pokým prišla, žena s dieťatkom zmizla.

Smutným zážitkom otrasený novinár hovorí: „Každý by mal vedieť pomôcť. Len si naozaj dobre zvážte, či vaša minca hodená žobrákovi, nestála život ďalšie nevinné dieťatko.“ Dúfajme však, že na Slovensku sa takéto ohavnosti nedejú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu