Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bankomatovú mafiu súd na slobodu neprepustil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I zamietol dnes žiadosť troch členov bankomatovej mafie - Jána G., Martina K. a Martina K., aby boli prepustení z väzby na slobodu.

"Súd rozhodol o žiadostiach obvinených o prepustenie z väzby na slobodu tak, že ich zamietol ako nedôvodné, nakoľko dôvody takzvanej útekovej a preventívnej väzby naďalej trvajú. Obvinení podali sťažnosti, o ktorých bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní súd oboznamoval procesné strany s obsahom spisu a dvaja predvolaní svedkovia sa nedostavili. Proces už v súčasnosti so siedmimi obžalovanými bude pokračovať koncom apríla.

V decembri 2013 súd tiež rozhodol, že traja obžalovaní v kauze ostávajú naďalej vo väzbe. Okrem toho sa čítali ďalšie obžaloby, keďže predtým bola k tejto kauze pripojená ďalšia trestná vec, v ktorej boli pridaní ďalší dvaja obžalovaní.

V prípade bolo vrátane hlavného obžalovaného Jána G. obžalovaných pôvodne päť osôb. Gang mal vylúpiť či poškodiť deväť bankomatov. V tejto kauze sa začalo pojednávať v polovici februára minulého roka.

V prvom bode obžaloby je pätica obžalovaná z pokračovacieho trestného činu krádeže sčasti dokonaného, sčasti v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s pokračovacím zločinom poškodzovania cudzej veci.

V bode dva obžaloby sa mal zase obžalovaný Ján G. dopustiť prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v jednočinnom súbehu so zločinom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu