Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tajomstvo identity brutálneho sériového vraha po rokoch odhalené: Spoveď kamarátovi na smrteľnej posteli!

Randy Kenney hovorí, že Zodiacom je jeho kamarát Louis Myers Zobraziť galériu (5)
Randy Kenney hovorí, že Zodiacom je jeho kamarát Louis Myers (Zdroj: ABC,)

NEW YORK - Randy Kenney zo štátu New York prišiel s tvrdením, že jeho najlepší kamarát bol notoricky známy sériový vrah Zodiac, ktorý svojou brutalitou ochromil koncom 60-tych rokov minulého storočia Spojené štáty. Jeho identitu sa polícii nikdy nepodarilo odhaliť a dodnes vzniklo kopec konšpiračných teórií o tom, čo sa s ním stalo. Tento muž prišiel teraz s novou verziou.

Prvými obeťami sériového zabijaka sa stal mladý pár Betty Jensenová (†16) a David Faraday (†17), ktorých zastrelil v decembri 1968 v kalifornskom meste Benicia. Dvojica mala v pláne užiť si erotické hry v aute na opustenom mieste, ale k tomu sa asi ani nedostala. Dorazilo sem totiž iné vozidlo, z ktorého vystúpil šofér a bez akékoľvek zjavného motívu párik zastrelil.

David Farraday and Betty Lou Jensenová
Zobraziť galériu (5)
David Farraday and Betty Lou Jensenová  (Zdroj: abc, nydailynews.com)

O pol roka neskôr došlo k vražde Darlene Ferrinovej (†22) a k pokusu o vraždu Michaela Mageaua (19). Chlapec útok prežil. Tým sa však chuť zabijaka nijako nezmiernila. Po dvoch mesiacoch si Zodiac posvietil na Bryana Hartnella (†20) a Ceciliu Shepardovú (†22), ktorých brutálne dobodal pri jazere. Pravdepodobne povzbudený svojím úspechom sa už o pár dní vyvŕšil na Paulovi Stineovi (†29), ktorého zastrelil v San Franciscu. Zodiacovi tak pripisujú dokopy päť vrážd, ale obetí mohlo byť aj oveľa viac. Polícia ich ale s nimi nedokázala spojiť.

Randy Kenney však teraz prišiel pre televíziu ABC s vyhlásením, že nikdy nechyteným zabijakom, je jeho kamarát Louis Myers, ktorý začal vyčíňať ako 17-ročný po tom, čo sa rozišiel s priateľkou. Mal sa mu k tomu priznať v apríli 2001, kedy zomieral na zlyhanie pečene kvôli cirhóze a prosil ho, aby o tom polícii povedal až po jeho smrti. Taktiež ho žiadal, aby o jeho vraždách napísal knihu a výťažok z jej predaja daroval rodinám obetí.

Randy Kenney verí, že mu jeho priateľ neklamal.
Zobraziť galériu (5)
Randy Kenney verí, že mu jeho priateľ neklamal.  (Zdroj: abc, nydailynews.com)

"Zabil som niekoľko ľudí. Som chlap, po ktorom pátrajú. Hľadajú ma už viac než 30 rokov. Som zabijak Zodiac," mal povedať Myers Kenneymu. Polícia preverila za ten čas vyše 2500 podozrivých a stále minimálne raz za týždeň dostáva tip na ďalšieho možného vraha. Myers zomrel v máji 2002 a jeho priateľ naozaj zašiel za vyšetrovateľmi, aby im túto skutočnosť oznámil. Tí ju však brali veľmi vlažne. Kenney však televízii povedal, že to, s čím sa mu Myers zveril, znelo na 100 % úprimne.

O tom, že by na jeho výpovedi mohlo naozaj niečo byť, svedčia fakty, že Myers žil v oblasti, kde dochádzalo k vraždám a jeho cesty sa pretli s cestami obetí. S Betty Jensenovou a Davidom Faradayovou chodil na rovnakú strednú školu. V reštaurácii, kde pracovala servírka Darlene Ferrinová, bol zase zamestnaný ako pikolík.

Myers mal na rováši aj drobné priestupky.
Zobraziť galériu (5)
Myers mal na rováši aj drobné priestupky.  (Zdroj: abc, nydailynews.com)

Okrem toho Myers pracoval v obchode s vojenskými prebytkami, kde sa mohol dostať k topánkam, ktoré nezanechávajú stopy a navyše jeho otec patril k nármoníkom. Mladík pritom nebol žiadne neviniatko a nevyhli sa mu ani drobné opletačky so zákonom.

Zodiac zvykol polícii a novinárom posielať šifrované správy, ale práve v rokoch 1971-1973, keď muža armáda poslala do Nemecka, neprišiel ani jeden. Vyšetrovateľom však aj v tom prípade chýba nejaký hmatateľný dôkaz, aby si mohli byť istí, že tým dosiaľ nechyteným sériovým vrahom bol naozaj Myers.

Zodiacove šifry
Zobraziť galériu (5)
Zodiacove šifry  (Zdroj: abc, nydailynews.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu