Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Záhadná smrť Slováka (†51) priamo na ulici: VIDEO posledných chvíľ zúfalého boja o život!

Boj o život Slováka zachytili priemyselné kamery Zobraziť galériu (3)
Boj o život Slováka zachytili priemyselné kamery (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Prahou v týchto dňoch hýbe prípad Slováka (†51), ktorý za veľmi záhadných okolností umrel na električkovej zastávke pred očami desiatok okoloidúcich i priemyselných kamier. Zjavne dezorientovaný päťdesiatnik sa neustále podpieral a padal na zem. Slováka si dlhšie nik nevšímal a ujali sa ho až privolaní strážnici, ktorým pri bezúspešnom oživovaní umrel priamo pod rukami. Hoci všetko nasvedčovalo tomu, že bol silno pod vplyvom alkoholu, pitva priniesla nečakaný zvrat.

Pražskí policajti vyšetrujú podozrivé úmrtie 51-ročného Slováka, ktorý 15. januára za záhadných okolností naposledy vydýchol pred očami zasahujúcich strážnikov na električkovej zástavke Spojovací. Muži zákona vtedy asi desať minút po 18:00 prijali tiesňový hovor, že v blízkosti zástavky je muž, ktorý obťažuje okolie a zrejme je poriadne pod parou. Neustále sa totiž opieral o zástavku a padal na zem.

Okoloidúci pomáha mužovi vstať zo zeme.
Zobraziť galériu (3)
Okoloidúci pomáha mužovi vstať zo zeme.  (Zdroj: Polícia ČR)

"Okoloidúci mu pomáhali vstať a potom ho položili na lavičku, kde ostal ležať," uviedla policajná hovorkyňa Jana Rösslerová. O niekoľko chvíľ neskôr ho našla privolaná hliadka bezvládne ležať na zemi a okamžite začala s oživovaním. "Privolaná lekárka už však bohužiaľ konštatovala smrť bez cudzieho zavinenia a domnievala sa, že zomrel na zlyhanie činnosti srdca," dodala Rösslerová. Polícia neskôr potvrdila že ide o 51-ročného Slováka a nariadila pitvu, ktorej výsledky všetkých šokovali.

Podľa súdneho lekára totiž smrť muža spôsobilo nadmerné množstvo oxidu uhoľnatého v tele. "Vzhľadom na to, že lekár v jeho tele zistil vyše 50 percent oxidu uhoľnatého, je podľa jeho slov nepravdepodobné, že by bol muž schopný v takom stave bez cudzej pomoci dôjsť až na zastávku. Pri takto vysokej hodnote by totiž musel byť v bezvedomí,"  vysvetlila policajná hovorkyňa. Alkohol v tele nebohého lekár vylúčil.   

Boj o život Slováka objektívom priemyselnej kamery.
Zobraziť galériu (3)
Boj o život Slováka objektívom priemyselnej kamery.  (Zdroj: Polícia ČR)

Oživovanie muža, ako aj jeho posledné chvíle pred smrťou zachytili priemyselné kamery, ktoré snímajú okolie nešťastia. Z nich vyplýva, že muž na zastávku skutočne dorazil sám. Nohy sa mu však nepodlamovali kvôli alkoholu v krvi, ale preto, že  v tých chvíľach bojoval o svoj život. Podľa policajtov tam mohol prísť z neďalekého bytu, ubytovne alebo provizórneho obydlia, kde prespávajú bezdomovci. Jeho oblečenie však bolo čisté a nepôsobil zanedbaným dojmom.

Slováka muži zákona už v minulosti kontrolovali v lokalitách Vinohrady, hlavné a Smíchovské nádražie. Nevylučujú tak, že sa mohol medzi bezdomovcami pohybovať. Polícia v súvislosti s prípadom vyzvala verejnosť i svedkov tragédie, aby akékoľvek informácie súvisiace s pohybom Slováka pred jeho náhlou smrťou, oznámili na známom telefónnom čísle 158.  

Zúfalý boj o život Slováka minúta po minúte

17:35 Dezorientovaný muž sa opiera o električkovú zástavku.

Záhadná smrť Slováka v Prahe 2

17:37 Stráca rovnováhu a padá na zem.

Záhadná smrť Slováka v Prahe 3

17:38 Okoloidúci pomáha Slovákovi vstať zo zeme.

Záhadná smrť Slováka v Prahe 1

17:44 Okoloidúci odťahujú muža na zástavku a ukladajú na lavičku.

Záhadná smrť Slováka v Prahe 4

18:21 Na miesto prichádza policajná hliadka.

Záhadná smrť Slováka v Prahe 5

18:31 Muži zákona sa pokúšajú Slováka oživiť.

Záhadná smrť Slováka v Prahe 6

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu